Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Jus 2 er åpnet

Med et snorklipp åpnet Kari Tove Elvbakken bygget som skal huse CMI, Unifob Global og Det juridiske fakultet.

Kari Tove Elvbakken klippet snoren, som ble holdt av Jan Fridthjof Bernt (t.v...
Kari Tove Elvbakken klippet snoren, som ble holdt av Jan Fridthjof Bernt (t.v.) og Ørnulf Rasmussen.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen

Hovedinnhold

Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken åpnet nybygget i Jekteviksbakken 31, onsdag ettermiddag. CMI, Unifob Global og deler av Det juridiske fakultet kan nå flytte inn i moderne lokaler. Til nå har bygget bare blitt kalt "Jus 2", og har ikke fått nytt navn enda.

– Det er utrolig flott å kunne få til et tettere samarbeid med Unifob Global og CMI, når vi nå sitter under samme tak. I tillegg slipper Det juridiske fakultet å leie lokaler rundt omkring i byen, sier Elvbakken.

Turbulent start

Prosjektet startet våren 2008, men har ikke gått knirkefritt. Blant annet fikk prosjektet 20 tonn gift i fanget da gravemaskinene traff restene av det gamle gassverket som lå på tomten tidligere.

– Skeptiske naboer ble ikke mindre skeptiske da de så at plassen ble fylt opp av menn i bombedraktlignende  dresser, fortalte Ørnulf Rasmussen under åpningstalen onsdag ettermiddag.

Rasmussen er professor ved Det juridiske fakultet. På onsdag representerte han UiBs eiendomsselskap Magør Eiendom AS, som har hatt ansvaret for prosjektet.

Prisen på bygget, som av Bernt ble beskrevet som harmonisk i form og dristig i farge, endte på 143 millioner kroner.

CMR kommer snart

CMR skal også flytte til Nygårdshøyden. Planen er at nytt bygg skal reises på UiBs eiendom mellom Geofysisk institutt og Autogården.

– Arkitektskissene ligger klare. Planene tas opp på universitetsstyremøtet på torsdag, sier Elvbakken.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.