Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Stor stas i studentenes storstue

Studentene i Bergen har fått tilbake sin storstue. Det Akademiske Kvarter har åpnet dørene.

Grøndahls flygel- og pianolager.
Foto/ill.:
Olav Røli

Hovedinnhold

- Om jeg er nervøs? Vel, jeg har ikke tid til å være nervøs, forteller Bendik Støren, PR-ansvarlig for Det Akademiske Kvarter (DAK).

Støren viser vei rundt i DAK, som siden 1.april 2007 har vært stengt pga oppussing. Rundt omkring på gulvene ligger papp og bygningsavfall, stolene står hulter til bulter, varer er stablet rundt omkring, og lite minner om at bygget i dag, fredag, skal stå klart for en heidundrende åpningsfest med Bergens-bandet Datarock.

-  Vi blir klare til åpning. Sist vi hadde åpning, så drev vi og malte til like før vi åpnet, sier han.

10.000 gjester

Hele bygget er pusset opp og delvis utvidet, og nå er det klart til å ta i mot opp til 1500 gjester på en gang. Støren mener det er veldig viktig for studentmiljøet i Bergen å ha en plass som DAK.

Da DAK stengte dørene i 2007, var 10.000 mennesker per uke innom i gjennomsnitt. Totalt var det over 2.000 arrangementer i året. Nå er det utvidet med 800 kvadratmeter, og DAK er nå totalt 3500 kvadratmeter.

- Vi ønsker å bli større enn vi var sist, sier Støren.

Konseptet er mye det samme, med konsertlokaler som ”Teglverket,”  restauranten ”Stjernesalen,” og scenen ”Storelogen” i tredje etasje.

I tillegg har de bygget flerbrukshallen ”Tivoli Kinematografer,” der man kan ha debatter, vise film, spille teater og sågar ha forelesninger.

- Dette er den hallen vi er mest stolt av. Vi har et mål her at studentene og andre skal kunne tilbringe en hel dag her. Først forelesning, deretter lunsj, så en debatt her, før de avslutter kvelden med en konsert, sier Støren.

Bergensk åpning

Til åpningskvelden har de invitert bandet Datarock. Men en hel uke til ende blir det arrangementer for å feire åpningen. Både Casiokids og Syntax TerrOrkester skal spille.

Dessuten blir det foredrag og debatter med blant annet Knut Jørgen Røed Ødegård, og debatt om hva Norge skal leve av i fremtiden.
-  Jeg regner med jeg skal klare å slappe litt av på lørdag, erkjenner Støren.

Viserektor for utdanning ved UiB, Kuvvet Atakan, skriver i en e-post til På Høyden at DAK fyller mange viktige funksjoner for studentmiljøet ved universitetet.

- Et aktivt studentmiljø er en viktig forutsetning for både Universitetet i Bergen sitt virke og byen forøvrig. Et sted hvor både faglige og sosiale arrangementer kombineres, skaper et fellesarena hvor studentene kan samles. Ellers har studentene gjennom sine forskjellige studieløp og faglige tilknytninger, begrensede muligheter til å ha kontakt med hverandre tvers over faggrensene. Det Akademiske Kvarter fyller veldig godt behovet for en slik integrerende funksjon, skriver han blant annet.

Han regner med at mange vil være med på åpningen og på andre arrangementer.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.