Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Satte artikkelrekord

UiB-forskeren Saket Saurabh er medforfatter på hele fire artikler som er akseptert til ICALP09. Ny rekord, ifølge den respekterte konferansen.

Hovedinnhold

– Det er veldig gledelig og oppmuntrende, sier Saket Saurabh, som har sitt daglige virke som postdoktor i algoritmegruppen på Institutt for Informatikk.

Det var ikke bare tilfeldigheter som gjorde at de fire artiklene ble akseptert.

– Vi hadde fire gode artikler, sier Saurabh, og ICALP var den beste konferansen å sende dem til.

ICALP er den fremste og eldste konferansen innen teoretisk informatikk i Europa.

Men tilbakemeldingen fra konferansen lot vente på seg, og det hele ble nervepirrende.

Jakten på svaret

– Jeg og Daniel Lokshtanov, som er medforfatter på tre av artiklene, satt og ventet på å høre fra ICALP om noen av artiklene var blitt akseptert. Men siden e-posten hadde ordet ”Congratulations!” i emnefeltet, ble de stoppet av spamfilteret, forteller han lattermildt.

Svaret skulle komme innen klokken 22.00 på kvelden. Nå nærmet det seg midnatt, og de to forstod at det ikke ville komme. Samtidig kunne de ikke vente til morgendagen med å få svar. Løsningen var å pløye gjennom medlemmene på komitélisten, og finne noen som kunne tenkes å være våkne.

– Til slutt fant vi en person fra Japan, og på grunn av tidsforskjellen var det morgen der. Vi sendte en veldig høflig e-post til ham, og fikk svar tilbake at alle fire artiklene var akseptert, sier Saurabh.

E-postmeldingene slapp ut av IT-avdelingens karantene neste dag. Noen dager senere kom enda en gledelig melding: Å være medforfatter på fire artikler samme år var ny rekord på ICALP. 

Hovedsakelig UiB

De fire artiklene er i hovedsak forfattet av UiB-forskere fra Institutt for Informatikk. Men også internasjonale samarbeid, blant annet med Universitetet i Tel Aviv, har bidratt til resultatet. Arbeidet på dem har tatt alt fra ett år i ett av tilfellene, til noen uker på en av de andre.

– Noe kan gjøres raskt, siden det er matematiske problemer det dreier seg om. Enten så løser du det eller så gjør du det ikke. Og om du løser det faller alt på plass i løpet av et par uker, sier Saurabh.

Artiklene han har vært medforfatter for spenner fra målingsmetoder for heuristikk, til bioiinformatikk. Titlene er som følger: Distortion is Fixed Parameter Tractable; Incompressibility through Colors and Ids; Fast FAST; og Counting Subgraphs via Homomorphisms.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.