Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Pressemelding

Meltzerprisene 2009

De fire prisvinnerne hedres for innsats innen feltene klimaforskning, kulturhistorie, sosiologi og informatikk.

Hovedinnhold

De prestisjetunge prisene ble delt ut under den årlige Meltzermiddagen mandag 8. mars.

Prisen for fremragende forskningsformidling tildeles Nils Georg Brekke og Helge Drange

Prisvinnerne får kr. 100.000 hver. Begge prisvinnerne er fra Os i Hordaland.

Helge Drange er professor ved Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Drange får pris for sin sterke innsats som formidler av klimaforskning. Les mer om Drange

Nils Georg Brekke er en aktiv formidler av kulturhistorie, og tidligere Professor II ved Universitetet i Bergen. Han har vært, og er, en viktig samarbeidspartner for en rekke formidlingsprosjekter tilknyttet universitetet, blant annet Kulturhistorisk vegbok. Les mer om Brekke.

Meltzerprisen for yngre forskere tildeles
Daniel Lokshtanov og Sveinung Sandberg

De får kr 100.000 hver for fremragende forskning tidlig i karrieren.

Sveinung Sandberg (f.1977) er sosiolog og disputerte for ph.d.-graden i 2009. Tema var gatekultur, nærmere bestemt ungdommer og etniske minoriteter i gatebaserte rusmiljøer. Les mer om Sandberg.

Daniel Lokshtanov
(f. 1984) får prisen for banebrytende bidrag til et nytt og raskt voksende felt innen informatikk: Datareduksjon som hjelpemiddel for å løse vanskelige beregningsproblemer. Han disputerte for ph.d.-graden i 2009. Les mer om Lokstanov

Fakta om L. Meltzers Høyskolefond:

Meltzerfondet deler ut forskningspriser, midler til forskningsprosjekter og reisestipend for forskere. Fondet deler også ut stipend til studenter. Utdeling skjer hvert år på Lauritz Meltzers fødselsdag 8. mars. Les mer på fondets nettsider.

For pressebilder fra Meltzermiddagen eller portrettbilder av vinnerne:
Mediekontakt Gro Malnes Øvrebø.