Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Ingar Myking ny direktør

Ingar Myking (43) takket fredag 24.september ja til jobben som kommunikasjonsdirektør ved UiB. Myking er i dag ansatt som seniorrådgiver ved universitetsledelsen.

Hovedinnhold

Tilsettingsrådet for administrative stillinger vedtok i formiddag å tilby direktørjobben ved formidlingsavdelingen til Ingar Myking.

– Gratulerer med ny jobb!

– Takk for det! Jeg har akkurat fått vite det, og er veldig glad og ydmyk for de store oppgavene som venter. Senest i dag fikk vi bekreftet at UiB er best i Norge på Times Higher-rangeringen, så dette er en stor og viktig jobb som jeg ser fram til, sier Ingar Myking.

– Hvilke utfordringer innen kommunikasjonsfeltet ved universitetet er det du vil ta tak i?

– For det første har universitetene et viktig ansvar i forhold til formidling både nasjonalt og ut i verden. Formidlingsvirksomheten foregår mellom fagfolk på universitetene, og også fra fagfolk til studenter og samfunnet forøvrig. Det å legge til rette for at publikum skal få ta del i all denne fantastiske virksomheten, er hele tiden den viktigste utfordringen, sier Myking, og fortsetter:

 

– Å få vise verdien av å ha et internasjonalt forskningsuniversitet på Vestlandet overfor kultur-, samfunns- og næringsliv, er viktige utfordringer.

Iverksetter eindringer
Myking blir kommunikasjonsdirektør, og når han tiltrer vil også avdelingen skifte navn til kommunikasjonsavdelingen. Dato for når Ingar Myking tiltrer er ikke klart enda, men siden han er ansatt ved UiB vil det skje tidligere enn tre måneder som er vanlig for eksterne tilsettinger.

– Jeg er veldig glad for at vi etter en lang og grundig prosess har fått en ny direktør for avdelingen. Jeg gleder meg til å samarbeide med ham. Ingar kjenner universitetet godt og har lang erfaring med formidling, sier universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken til På Høyden.

Det siste året har formidlingsavdelingen vært gjennom en omfattende utviklingsprosess, som På Høyden tidligere har omtalt. Når Myking er på plass i direktørstolen er det ventet at planene skal settes ut i live.

– Jeg synes utviklingsprosessen i avdelingen har vært veldig fin. Det er veldig bra at vi nå snart har lederen på plass, slik at vi kan få gjennomført alle de planene avdelingen har vært med på å utvikle, sier Elvbakken.