Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Pressemelding

Universitetets Muséplass blir storstue

Etter en uke med praktisk informasjon og fadderarrangementer, får de 5000 nye UiB-studentene servert høydepunktet: Den høytidelige åpningsseremonien på Muséplass, tirsdag 18. august klokken 13.00.

Hovedinnhold

Seremonien markerer åpningen av det akademiske året for alle ansatte og studenter, samtidig som de helt nye studentene offisielt ønskes velkommen. For første gang vil arrangementet foregå utendørs, foran universitetets eldste og mest tradisjonsrike bygning, Bergen museum.
- Når vi i år for aller første gang ønsker universitetets nye studenter velkommen nettopp her, er det blant annet for å markere at vi har satt i gang en omfattende restaurering av den staselige museumsbygningen, med sikte på at den skal bli et enda mer framtredende formidlings- og representasjonsbygg – både for universitetet og for samfunnet omkring oss, sier rektor Sigmund Grønmo.

Seremonien starter klokken 13:00 med en høytidelig akademisk prosesjon. Deretter følger den årlige velkomsttalen fra rektor, hvor Sigmund Grønmo ønsker de forventningsfulle studentene velkommen til Universitetet i Bergen.
- Uavhengig kunnskap er universitetets viktigste bidrag til samfunnet. Det er denne kunnskapen som gjør universitetene til garantister for et levende demokrati, sier Grønmo i talen sin.

NSU-leder Helene Christiansen er neste taler og vil stå for studentperspektivet under seremonien. Arrangementet på Muséplass avrundes av årets gjestetaler, ordfører Gunnar Bakke.

Etter at den høytidelige seremonien er over, vil feiringen fortsette på Studentsenteret med grilling og en rekke kulturelle arrangementer i regi av studentorganisasjonene. Lars Vaular og The New Wine setter et rungende utropstegn for denne festdagen.

Vi ønsker pressen velkommen til å delta på vår høytidelige åpning av det akademiske år.

Fullt program for åpningsdagen
Omtale i UiBs nettavis På Høyden

Kontaktperson:
Rektor Sigmund Grønmo, tlf. 55 58 20 02 / 957 70 068

Praktisk informasjon:
Informasjonsleder ved Utdanningsavdelingen, Marianne Huse: tlf. 55 58 87 91 / 997 35 740