Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Stillasene på plass

Lurer du på hva arbeidene ved Bergen Museum går ut på? Da bør du lese dette.

Hovedinnhold

Det gikk ikke mange dagene fra at Regjeringen lanserte en tiltakspakke som ga 30 millioner til Bergen Museum, før stillasene var på plass utenfor de naturhistoriske samlingene. Ifølge senioringeniør Åse Tveitnes på Eiendomsavdelingen var det flaks at det gikk så raskt.

- Eiendomsavdelingen hadde planlagt utvendig vedlikehold av dette bygget en stund, så vi hadde kommet et stykke i prosessen. Men tiltakspakken hjelper jo godt på, sier hun.

 

Rolig førstemåned

I første omgang er det et registeringsarbeid som er satt i gang. Ytterveggene skal undersøkes for spor av løs murpuss, fuktgjennomgang og lignende. Men den 26. mars braker det løs for alvor.

- Det kommer ikke til å pågå så mye arbeid den første måneden. Men den 26. mars har vi et arbeidsseminar med riksantikvaren og eksperter som har jobbet med restaureringsarbeidene på Oscarshall på Bygdøy, forteller Tveitnes.

Arkitekten Johan Henrik Nebelong som tegnet museumsbygningen, stod nemlig også bak Oscarsborg.

 

Trolig fredet

Det er ventet at Bergen Museum kommer til å bli fredet i Riksantikvarens landsverneplan, så under vedlikeholdet og oppussingen må man forholde seg til bygget som om det allerede er fredet.

- Vi vet ikke hva Riksantikvaren sier vi kan gjøre. Vi hadde planer om å bare male fasaden, men vi må få veiledning og råd fra ekspertene, sier Tveitnes.

 

Vinduene står for tur

Etter seminaret den 26. mars blir det også lettere å si hvor lang tid arbeidene vil ta. I slutten av måneden vil bygget bli dekket av presenninger.

- Om det er enkle arbeider, kan ting gå fort. Vårt håp er at vi skal få unnagjort utvendig pussing og maling i løpet av sommerhalvåret, men det dreier seg jo om store areal. I tillegg skal vinduene restaureres, og det vet vi foreløpig lite om hvor lang tid kommer til å ta, sier Tveitnes.

Denne artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.