Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Et ellevilt UB-eventyr

Hva har Ozzy Osbourne, Darth Vader og UBs Ole Gunnar Evensen til felles? De er alle med i universitetsbibliotekets nye film mot plagiering. Se filmen her, fritt etter Dickens.

Filmen har vært spilt inn i kjelleren på HF-bygget, i fyrommet til...
Filmen har vært spilt inn i kjelleren på HF-bygget, i fyrommet til Realfagbygget, Bergen tinghus m.m. Den har fått finansiering fra Program for evaluering og kvalitetssikring ved Utdanningsutvalget og bygger på et gedigent dugnadsarbeid. Rundt 150 UiB-ansatte, naboer og andre har stilt opp som statister i filmen. I denne scenen fra HF-biblioteket ble det tatt 38 forskjellige kamerainnstillinger. Rundt 100 personer deltok lørdag 10 april fra klokken 08.30 til 20.00.

Hovedinnhold

UB og Institutt for informasjon-og medievitenskap følger opp suksessen fra fjorårets biblioteksfilm med et heidundrende eventyr om plagiering. Et plagieringseventyrer lagt ganske nær opp til Charles Dickens A Christmas Carol fra 1843, selvsagt med en referanse til originalen.

Suksesslag på banen
– Filmen er tiltenkt nye studenter som kommer rett fra videregående skole, som ikke vet hvordan de skal referere til andres tekster, sier Svein-Arne Selvik, produsent for kortfilmen. 

Igjen er det regissørene fra Institutt for informasjons- og medievitenskap Stian Hafstad og Jade Hærem Aksnes som er innkalt til tjeneste. Biblioteksfilmen fra i fjor ga ikke bare pallplassering i biblioteksfilm-VM, men har flere besøkende på You Tube enn alle andre UiB-filmer til sammen. Der er snakk om 22.000 klikk.

– Never change a winning team, kommenterer Selvik lurt.

UB med hovedrolle
I tillegg til Hafstad og Aksnes har Selvik fått med seg blant andre musikeren Olav Øyehaug og Vokalensemblet Skrik. Igjen har UBs tilvekstsjef Ole Gunnar Evensen en svært sentral rolle, som spøkelset James.

– Jeg tror filmen fungerer veldig godt. Det er bedre å informere med et glimt i øyet enn med pekefingeren, sier Ole Gunnar Evensen. 

Han stiller gjerne opp igjen.

Fornøyd viserektor
Viserektor for utdanning Kuvvet Atakan er svært fornøyd med produktet. 

– Mange vil nok kjenne seg igjen i situasjonen. Det er ofte eksterne omstendigheter som fører til at en  en tipper over på feil side, sier Atakan.

Atakan mener filmen oppfyller sin funksjon ved at den gir uttrykk for at UiB har nulltoleranse for plagiering. Således følger den opp handlingsplanen mot juks fra et par år tilbake.

Se antall fuskesaker ved UiB i perioden 2003-2009 her.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.