Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Nysgjerrige Tora

Nanotuber, navnetvillinger og sjokoladeeksperiment. Minister Tora Aasland og mange tusen fremmøtte fikk oppleve mye spennende forskning da Forskningsdagene 2010 åpnet i Bergen fredag.

Hovedinnhold

– Dette er jo en forskningsministers drømmedag, sa statsråd Tora Aasland da hun åpnet Forskningsdagene 2010.

Ministeren mente det var spesielt flott å være i Bergen akkurat denne fredagen. Ikke bare var det åpning av Forskningsdagene. Samme dag ble det kjent at UiB er Norges beste universitetet, i følge Times Higher Educations rankingliste.

Aasland viste også til at det fredag ble offentliggjort en undersøkelse som viser at en stor andel av befolkninger er enig med regjeringen når det gjelder hvilke forskningstema som prioriteres. Blant annet er 83 prosent av dem som er spurt helt eller svært enig i satsningen på klimaforskning.

– Folk synes det er viktig at vi forsker på helse, på klima og andre satsningsområder vi har. Og det er også det Forskningdagene handler om. Nå skal vi vise frem hva vi forsker på og få stimulert og pirret nysgjerrigheten, sa Aasland, før hun tok turen rundt til de mange forskningsstasjonene.

Les mer om forskningsstasjonene på Festplassen i UiBs internavis På Høyden.

Les mer om Forskningsdagene her.