Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Nyhet fra På Høyden

Smart skuldertrekk

Et lite kamera festet på skulderen til Frode Storaas gjør at sosialantropologen får helt unike bilder fra folks hverdag. Se video!

Hovedinnhold

Av Arnt Brandseth (Reporter) og Frode Ims (Foto/redigering)

Sosialantropolog Frode Storaas ved Bergen museum vil fortelle hvordan mennesker lever - ikke hvordan de dør. Med denne lite tabloide innstillingen farter han verden rundt med et lite, kroppsnært kamera. 

Kamera sitter på skulderen hans store deler av dagen når han er på feltreise. Den teknologiske utviklingen har gjort arbeidsdagen til Storaas både lettere og billigere. Etter hvert oppfattes kameraet som en del av ham - og slik får han fanget unike øyeblikk fra folks hverdag.

Se flere videoreportasjer fra UiB her.

Fakta/ Verktøykassen

  • Dette er episode tre i ”Verktøykassen”, På Høydens serie om forskningsverktøy. Her møter du UiB-forskere som viser hvilke verktøy de ikke kunne vært foruten.
  • Se også: Varsomt atomblikk og Høytsvevende forskning.
  • I neste ”Verktøykasse” møter du førsteamanuensis Jan Martin Nordbotten ved Matematisk institutt. Han har et lidenskapelig forhold til tavle og kritt.
  • Serien er produsert i samarbeid med Univisjon.

Kjenner du til et spennende forskningsverktøy? Send tipset til nettavisen@uib.no, og merk e-posten med ”Verktøykassen” i emne-feltet.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.