Hjem
Kommunikasjonsavdelingen
Ledelse

SIKT-konferansen 2015

Kronprins Haakon har invitert unge talenter til Universitetsaulaen i Bergen og SIKT-konferansen 2015. Sjømat, marin forskning og Media City Bergen er blant diskusjonstemaene.

Portrettbilde av Kronprins Haakon
Kronprins Haakon holder konferanse i den nye Universitetsaulaen i Bergen 27. oktober.
Foto/ill.:
Dimitri Koutsomytis, = Oslo

Hovedinnhold

I samarbeid med Universitetet i Bergen og støttespillere på Vestlandet har Kronprins Haakon invitert 200 unge ledere og talenter til en konferanse om framtidens Norge.

Hovedprogrammet holdes i Universitetsaulaen i Bergen 27. oktober. Temaet i år er ledelse. 

"SIKT er et møtested hvor vi prøver å utnytte energien og optimismen som finnes i unge ledere og talent i alderen 20 - 40 år. Målsettingen er å være en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av ulike sektorer," skriver Kronprinsen i invitasjonen til årets deltakere.
 

Kongehusets omtale av konferansen:

"Hordaland og Vestlandet står for en stor del av verdiskapingen i Norge gjennom olje/gass, maritim næring, marin næring og leverandørindustrien. Bergen kalles ofte verdens sjømathovedstad. Ikke bare fordi mange av våre største produsenter av sjømat har lagt hovedkontorene sine hit, men også på grunn av sterke forskningsmiljøer. Næringslivet forteller om utfordrende tider hvor omstilling bare er ett av svarene.

I likhet med SIKT ser også Bergensregionen fremover. Spennende gründerbedrifter vokser frem og viser at det er gode muligheter for å utvikle nye selskaper med internasjonalt potensial i Bergen. I tillegg skapes et av Nordens mest spennende mediemiljøer i byen når TV 2, NRK, BA, Vizrt og Universitetets medieutdanning flytter inn under samme tak om ett års tid."