Hjem

K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning

Live-Stream tokt 2017

Direktestrømming av sommertoktet 2017

Følg med på direkte strømming av funnene i dyphavet under sommertoktet 2017.

Dyphavet på direkten

Produsent:
TV2 Nyhetskanalen

Under årets sommertokt har vi fått til direktestrømming av oppdagelsene som gjøres av forskerne ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning ved hjelp av undervannsroboten Ægir 6000. Direktestrømmingen sendes på Facebook gjennom Det Matematisk- og Naturvitenskapelige fakultets (MatNat) facebooksider. Hver video legges ut som en direktestrøm og det er mulig å sette opp varsler for når MatNat sender direkte, i tillegg til å bla i arkiv for tidligere direktestrømmer.

Forskerne er nå ombord i forskningsskipet RV G.O. Sars, og kommunikasjon mellom forskerne ombord og forskerne som fremdeles er stasjonert ved UiB skjer via internettløsninger som skype og ved hjelp av disse direktestrømmene. Dette betyr at de av forskerne som enda ikke har reist ut på tokt kan følge med på funnene til sine kollegaer i sanntid, med høytoppløselige videoer.

I tillegg har vi også tatt denne brukeropplevelsen ett hakk lenger og invitert det norske folk ned i dyphavet slik at norsk undervannsnatur kan oppleves direkte fra sofaen hjemme (eller kontoret).