Hjem

K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning

Nyheter

En vellykket Magellan Workshop

6-8 september arrangerte vi MagellanPlus Workshop Series Programme i Bergen, ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning. Målet var å diskutere og planlegge en søknad til et forskingsprosjekt som skal undersøke resirkulering av karbon ved den Sørlige Knipovich Sprederyggen.

Neste

Diskusjon.jpg

Diskusjon
1/2

NorskHavlaboratorium.jpg

Deltakerene på Magellan på besøk hos Norsk Havlaboratorium
2/2
Tilbake

6-8 september arrangerte vi MagellanPlus Workshop Series Programme i Bergen, ved K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning. Workshopen brakte sammen et team av forskere fra flere disipliner, fra geofysikk til petrologi til biogeokjemi og mikrobiologi. Etter to og en halv dag med spennende presentasjoner etterfulgt av omfattende diskusjoner resulterte i et veikart som vil guide prosessene som til slutt vil lede oss til et endelig IODP forslag med mål om boring i det nord atlantiske sprederyggsystemet.

Målet ved workshopen var å ramme inn og tilspisse forskningsobjektiv, velge ut lokaliteter for boring og å eksponere potensielle risikoer relatert til boring av det nord atlantiske sprederyggsystemet og dermed legge ned hjørnestener for et IODP forslag. Ved hjelp av alle deltakerne er det rettmessig å si at disse målene ble nådd.

Vi takker alle deltakerne for kritisk input og ECORD for finansiering