Hjem

Senter for nevropsykiatrisk forskning

Hovedinnhold

Deltagere fra KGJN ved Solstrand

Psykiske lidelser er en viktig årsak til menneskelig lidelse, uførhet og samfunnsmessige kostnader over hele verden.
I motsetning til somatiske sykdommer, finnes det ingen laboratorieprøver som kan avklare diagnosene og det har vært minimale fremskritt innen medikamentell behandling i de siste 50 år. Dette skyldes i hovedsak vår manglende kunnskap om sykdomsmekanismene ved slike tilstander.

Nyhet
Tenåring med fiolett hettejakke stitter på sengen og blir trøstet av sin mor som holder henne i skulderen og på armen. Tenåringen har hånden foran ansiktet

Barn med språkvansker sliter ofte også psykisk

En undersøkelse gjennomført ved UiB og Helse Vest viser at mange barn med språkvansker også har emosjonelle og adferdsmessige utfordringer.

Nyhet
Jente på stol i hagen

ADHD utarter seg ulikt

EKKO på NRK har laget en serie om ADHD. Hør de ulike episodene her - om ulikheter i ADHD, hvordan leve med ADHD og spørsmål til forskere fra publikum.

Nyhet
Kvinne og et lite barn går hånd i hånd bortover en vei. Barenet er ca 5 år gammelt og holder en bamse. Du ser dem bakfra, i bakgrunnen skimtes en gutt en fotballustyr, det er sommer, og blomster på engen og trærne er grønne

Barn av to foreldre med ADHD har høyest risiko for å få diagnosen selv

Forskning utført av ADHD-forsker Berit Skretting Solberg viser en sterk sammenheng mellom ADHD hos barn og foreldre. Høyest absolutt risiko hadde sønnene, men høyest relativ risiko hadde døtrene.

Samarbeidspartner
undergrunnstog i fart

Mind the Gap

Samarbeidspartner
Fruktskål og par hender fyller ut tabell

Eat2BeNice - Blog

Eat2BeNice er et internasjonalt konsortium som forsker på hvordan livsstil, ernæring, genetikk kan påvirke vår mentale helse.

Kontakt oss

For pasient/pårørende - adhdprosjekt@psybp.uib.no
Tlf. + 47 55 58 68 48

 

Postadresse

Senter for nevropsykiatrisk forskning
Universitetet i Bergen
BB-bygget, 5 etg
Jonas Lies vei 91
N-5009 Bergen
NORWAY

 

Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen er opprettet for å hedre minnet om Kristian Gerhard Jebsen og hans innsats for norsk og internasjonal skipsfart og næringsvirksomhet.

Senter for nevropsykiatrisk forskning ble startet som et KG Jebsen senter.