Hjem

Senter for nevropsykiatrisk forskning

Nyhet

KGJN publikasjon i Cell Reports

Clive Bramhams forskningsgruppe har funnet en ny bit i puslespillet på hukommelse. Arbeidet er nettopp publisert i Cell Reports.

Grafisk abstrakt av artikkelen
Two-stage translational control of dentate gyrus LTP consolidation is mediated by sustained BDNF-TrkB signaling to MNK. Panja et al., Cell Reports 2014

Vedvarende forsterking av kommunikasjonen mellom nerveceller er helt nødvendig for at hjernen skal fungere. Dette kalles Long-term potentiation, eller LTP. De molekylære mekanismene for LTP er fortsatt ikke kjent i detalj. Clive Bramham og samarbeidspartnere beskriver i sitt arbeid en viktig signalmekanisme for LTP i hippocampus, hukommelsessenteret i hjernen.

Bramhams gruppe arbeider med å forstå hvordan vekstfaktorer i hjernen regulerer LTP. Nå har forskningsgruppen funnet hvilken signalvei som er nødvendig for LTP og som blir aktivert ved vekstfaktorstimuling. De fant at LTP etableres via en to-trinnsregulering av proteinsyntese. Begge stegene blir regulert av en signalvei kalt MAP-kinase veien, som styrer cellevekst og celledeling ellers i kroppen.

Følg linker til venstre for å lese intervju av Clive og Debabrata (førsteforfatter) og for å lese artikkelen.