Hjem

Kjemisk institutt

Hovedinnhold

Framtidens drivstoff utvikles av Kjemisk institutt

Kjemisk institutt tilbyr utdanningsprogram innen Kjemi, Nanoteknologi og Medisinsk Teknologi.

Les mer om utdanning og studielivet på kjemisk institutt

Mye av forskningsaktiviteten ved Kjemisk institutt er fokusert på to tematiske områder: Molekylær livsvitenskap, og Energi og bærekraftig produksjon. Instituttet jobber også mye med Marin kjemi.

Utdanning
Utdanning, kjemi, student på laboratorium

Studielivet på Kjemisk institutt

Lurer du på om en utdanning på Kjemisk passer for deg? Les mer om livet som student innen Kjemi, Nanoteknologi og Medisinsk teknologi.

Nye materialer
MOF

Supermaterialene som gir unik beskyttelse mot farlige stoff

Selvrensende beskyttelsesdrakter og masker med bedre filtreringsegenskaper enn flytende kull gir i dag. Materialer basert på såkalte metall-organiske rammeverk (MOF) gir nye muligheter til å beskytte oss mot farlige kjemikalier.

Valgnyhet
Stemmegiving, hånd over valgurne

Kunngjøring av valg på nye instituttrådmedlemmer til Kjemisk institutt våren 2021

Med dette kunngjøres valg til instituttrådet for gruppe A og C i perioden 1.8.21-31.7.25, og gruppe B og D i perioden 1.8.2021-31.7.2022.

Ny doktorgrad
Silje Steinsholm

Fra fiskeavskjær til matbord

Silje Steinsholm disputerer 12.4.2021 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Sensory and physicochemical properties of enzymatic protein hydrolysates".

Ny doktorgrad
Badar Al Shakry

Vannløselige polymere for bruk i olje reservoarer

Badar Al Shakry disputerer 12.2.2021 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Polymer Injectivity".

Elevbesøk på Kjemisk institutt

Kjemisk institutt har tradisjoner for skolebesøksaktivitet for elever i videregående skole og grunnskolen ved å formidle fengende og relevant informasjon om våre studietilbud. Tilbudet til ungdomsskoleelever er deltagelse i "Ka vil DU bli?"

ENT3R UiB får vgs-elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. Alle er velkommen, uansett faglig nivå.