Kjemisk institutt

CO2 – Fangst, transport, lagring

NKS-Faggruppe for Analytisk Kjemi ønsker å lære mer om hvordan CO2 fangst og lagring kan gjøres, hvor langt teknologiutviklingen er kommet og hvor veien går videre.

Hovedinnhold

PROGRAM

18:00-18:05 Velkommen Siv Hjorth Dundas, Leder NKS-FAK Faggruppe for Analytisk Kjemi/Institutt for Geovitenskap, UiB

18:05-18:25 Andreas Grimstvedt og Solrunn Johanne Vevelstad, Sintef Industri
Tittel: CO2 fangst med aminteknologi – fokus på kjemiske analyser

18:35-18:55 Audun Drageset, Technology Centre Mongstad (TCM)
Tittel: Concepts of capture, Technology demonstration at TCM

19:05-19:25 Yngve Stenstrøm og Simen Antonsen, NMBU, Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Tittel: Nitraminer i forbindelse med CCS

1930- Spørsmål og diskusjon

Påmeldingsfrist: tirsdag 16. November 2021

Påmeldingsavgift kroner 100 (kroner 50 for studenter) Vipses #708852. Innbetalingen merkes med Navn og «CO2 seminar».

Påmelding sendes: Siv Hjorth Dundas, Universitetet i Bergen, Institutt for Geovitenskap: e-post: siv.dundas@uib.no

Seminaret går over Zoom. Link til arrangementet blir sendt ut til påmeldte deltagere dagen før møtet. Zoom kan kjøres direkte fra nettleser uten nedlasting til PC/mac.