Fakultet for kunst, musikk og design
KMD

Ph.d.-utdanningen ved Fakultet for kunst, musikk og design

For stipendiater og veiledere Siden er under arbeid per mai 2022.

Hovedinnhold

Ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid

Forskrift for ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid ved UiB (Lovdata)

Programbeskrivelse ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid

1. Søknad og opptak

1.1.1 Søknad om opptak til ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid (Bokmål)

1.3.1 Avtale om opptak til ph.d.-utdanning i kunstnerisk utviklingsarbeid ved UiB (Bokmål)

1.4.1 Plan for individuell opplæringsdel (10 sp.) (Bokmål)

2. Gjennomføring

Midtveisevaluering av ph.d.-arbeidet bør normalt finne sted i tredje eller fjerde semester. Kandidaten skal presentere sitt arbeid og bli evaluert av en gruppe på minst to personer som er oppnevnt av fakultetet. Evalueringsgruppen skal ta stilling til faglig status og framdrift og skal gi tilbakemelding til både kandidaten, veilederen og fakultetet. Dersom evalueringsgruppen rapporterer om vesentlige forsinkelse eller svakheter ved ph.d.-arbeidet, skal fakultetet i samarbeid med veiledergruppe og kandidat, iverksette tiltak for å korrigere situasjonen.
Rutine for midtveisevaluering ved KMD.
Evalueringskomiteens rapport om gjennomført midtveisevaluering
Hovedveileders rapport
Kandidatens selvrapport

3. Avslutning

Ph.d.-resultatet skal bestå av et kunstnerisk resultat samt materiale som dokumenterer kunstnerisk refleksjon. Det kunstneriske resultatet skal være et selvstendig arbeid som oppfyller internasjonale standarder med hensyn til nivå og etiske krav innen fagområdet. Ph.d.-resultatet skal ligge på et nivå som gjør at det bidrar til utvikling av ny kunnskap, innsikt og erfaring innen fagområdet. Det kunstneriske resultatet skal være et kunstnerisk arbeid på høyt nivå når det gjelder originalitet, uttrykk, koherens og formidling. Det kunstneriske resultatet skal presenteres offentlig i form av en konsert, forestilling, utstilling el.lgn.

Annen informasjon

Nasjonal forskerskole for kunstnerisk utviklingsarbeid

Norwegian Artistic Research School

Grieg Research School (music)