Hjem
Fakultet for kunst, musikk og design
Nyhet

- Vil vise frem det vi lager. Kunststudentene inviterer til vårutstilling

Utstilling, konserter – opplesninger og performanceverk står på menyen når kunst, musikk og designstudentene åpner opp dørene for folk og vårluft.

Plakat for festivalen. Farget bakgrunn med store blokkbokstaver som staver Grand Spring Festival over to linjer
Foto/ill.:
UiB/ KMD

Hovedinnhold

Det er enda lenge til den anerkjente høstutstillingen, men allerede denne uken kan du få med deg vårutstillingen til studentene ved Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen.

Jenny I. Wiik er en av kunststudentene som skal stille ut. Hun forteller at det er en utstilling som er hundre prosent drevet av studentene selv, der alle kan bidra med kunst som er laget under utdannelsen.

- Å holde på med kunst handler ikke bare om å lage selve kunstverket. Det handler også om å kuratere og vise frem det vi holder på med, forteller Wiik.

Dette er ingen avgangsutstilling, og studenter fra alle deler av utdannelsen kan delta. Bredden av bidrag er stor. Nærmest alle uttrykksformer er presentert, og det blir både musikk, visuelle verk – performance og opplesninger.

Sterke fortellinger
Wiik trekker frem at det er viktig for kunststudentene å vise frem at kunst er mye mer enn et «pent bilde på en vegg».

- Jeg tror alle som kommer hit vil bli positivt overasket over alt kunsten har å fortelle. Det er ofte sterke historier, meninger og mye kunnskap som ligger bak de ulike verkene, sier hun. 

Selv stiller Wiik ut en vevnad.

- Før trodde jeg at kunst bare var malerier, men jeg har lært mye siden den tid. Veven er også kunst, og veven kan også brukes til å fortelle personlige historier, fremhever Wiik, som har brukt kunsten til å bearbeide egen sykdomshistorie.

Boltrer seg
Når kunststudentene skal lage utstilling vet de å boltre seg. Hele tre lokaler tas i bruk: salen «Øvre Hall» på Fakultet for kunst, musikk og design – samt visningsstedet «Jinoos» på Møllendal, og utstillingslokaler på Hop.

Fra den 12. til den 19. April er det mulig å stikke innom utstillingene.  På fredagen lover studentene både vernissasje og påfølgende fest. Dette er en god mulighet til å bli kjent med byens kunststudenter, og hva de lager og arbeider med:

- Kom! Det er nå man har muligheten til å se kunstverk fra dem som skal bli definerende i kunst og kulturlivet senere. Her kan du virkelig få med deg det som er up and coming, avslutter Wiik.