Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Dropp reiser om du kan:

Råd om reiser innenlands og utenlands

For å begrense utbredelsen av koronaviruset, bes alle studenter og ansatte ved UiB om å begrense reising og følge myndighetenes råd.

reiseråd for ansatte og studenter ved uib
Foto/ill.:
Colourbox.com

Helsemyndighetene fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige. Dette for å forhindre smitte av koronaviruset. UiB følger aktuelle reiseråd fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Som følge av reiseråd fra norske myndigheter anbefaler UiB ansatte som er på forskningsopphold eller annet jobbrelatert opphold i utlandet, samt alle studenter i utlandet om å komme hjem. Dette er i tråd med norsk UD og helsemyndigheter sin anbefaling.

Årsaken er økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Mer om saken hos Regjeringen.no

UiB vil dekke utgiftene til hjemreise for deg som ansatt og for eventuell familie.

Reiser bestilles gjennom reisebyrå.

Spørsmål kan rettes til nærmeste leder, euraxess@uib.no eller 555 88 555.

UiB vil tilby økonomisk og praktisk bistand for studenter som ønsker å komme hjem. Ta kontakt med utveksling@uib.no dersom du trenger økonomisk eller praktisk bistand.

Trenger du assistanse utover dette, kontakt nærmeste utenriksstasjon

UiB-ledelsen har besluttet at alle tjenestereiser ved UiB skal avlyses, i første omgang fram til påske.

Myndighetene har gitt følgende råd:

• Alle som kommer fra utenlandsreiser skal i hjemme-karantene i 14 dager, uavhengig om de har symptomer eller ikke.
  • Innenlands transport skal gå mest mulig som normalt. Folk bes om å holde avstand.
  • Alle er sterkt oppfordret til å unngå fritidsreiser.
  • Unngå offentlig transport hvis du kan, samt alle unngå andre steder hvor du lett kommer nær andre.
  • Helsepersonell skal ikke reise utenlands. Forbudet gjelder ut april.
  • Vurder smitterisiko nøye - både ved reiser innenlands og utenlands.