Hjem
Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Påskehilsen fra rektor

- En annerledes påske

Se rektor Dag Rune Olsen sin påskehilsen til studenter og ansatte ved UiB.

Påskehilsen fra rektor

Koronautbruddet preger naturlig nok årets påskehilsen fra UiB-rektor Dag Rune Olsen.

- I to uker har også vi ved Universitetet i Bergen studert og arbeidet hjemmefra, uten kontakten vi vanligvis har med våre kollegaer. Det er naturligvis en veldig spesiell og til dels særdeles krevede situasjon, innleder UiB-rektor Dag Rune Olsen i sin påskehilsen til studenter og ansatte.

I forbindelse med utbruddet av koronaviruset, har regjeringen varslet at de 8. april vil komme med en ny beslutning om hvilke tiltak som må fortsette og eventuelt hvilke som kan mykes opp i tiden fremover. Olsen håper på en så snarlig normalisering av situasjonen som mulig, men understreker at vi også må være forberedt på at tiltakene kan bli videreført.

- Påsken i år vil bli annerledes også. De fleste av oss vil ikke få anledning til å gjøre det vi vanligvis gjør sammen med venner og familie, sier rektor, men understreker at myndighetene har gitt klarsignal for at studenter som er friske, og har familie som er friske, trygt kan reise hjem i påsken.

- Ingenting blir akkurat som vi er vant til denne påsken, men jeg er sikker på at når vi får lagt den bak oss, og vi ser våren i møte, så vil ting gradvis bli mer av det vante og normale. Så til da, riktig god påske, alle sammen!