Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Utveksling innenfor Europa høsten 2020

- Hovedanbefalingen er at våre studenter studerer i Bergen til høsten. De som ønsker å dra på utveksling innenfor Europa, kan likevel opprettholde søknaden og vurdere reiserådene fortløpende, sier viserektor Oddrun Samdal.

Studenter
Grunnet koronasituasjonen er hovedanbefalingen til UiB-studentene å studere i Bergen høsten 2020.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Selv om hovedanbefalingen er å studere i Bergen, ønsker UiB å legge til rette for utveksling der det fortsatt er mulig, og for de studentene som har mulighet til å avvente reiserådene i tiden fremover.

- Vi vil anbefale alle våre studenter om å ha en hovedplan om å studere i Bergen til høsten. Likevel kan de som har mulighet opprettholde sin søknad om utveksling, for så å vurdere om utvekslingsoppholdet kan gjennomføres i tråd med nye reiseråd som måtte komme, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

Hun understreker at et eventuelt utvekslingsopphold også vil være avhengig av at vertsinstitusjonen fortsatt legger opp til å ta imot utvekslingsstudenter. Her kan det komme oppdateringer fortløpende.

Nye reiseråd

Koronapandemien har medført reiserestriksjoner og stengte grenser, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land. Dette rådet gjelder frem til 20. august, med unntak av reiser til og fra Danmark.

På en pressekonferanse 29. mai opplyste statsminister Erna Solberg at Norge og Danmark er enige om å gjenåpne for reiser mellom de to landene. Det betyr at innreisekarantene og innreiserestriksjoner fjernes. Endringene trer i kraft 15. juni

Regjeringen vil komme tilbake med informasjon om reiser til øvrige nordiske land innen 15. juni, og reiser til nærliggende europeiske land innen 20. juli.

Trekke eller utsette utveksling

Enkelte studenter har allerede fått beskjed om kansellert utvekslingsopphold grunnet avlysning fra vertsinstitusjon.

- Studenter som ikke har mulighet til å forholde seg til en slik uavklart situasjon, kan trekke sin søknad om utveksling. Dersom studentene ønsker å flytte utvekslingsoppholdet til vårsemesteret, vil UiB jobbe for å få dette til, sier Samdal.

Har du spørsmål om utveksling?

• For faglige spørsmål om høstsemesteret, ta kontakt med studieveileder ved fakultetet/institutt.
    • For generelle spørsmål om utveksling, ta kontakt på epost: utveksling@uib.no