Hjem
Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Råd til UiB-ansatte og studenter:

Symptomer på forkjølelse eller influensa?

Har du fått feber, hoste eller sår hals? Følge helsemyndighetenes råd: Hold deg hjemme og la deg teste for covid-19.

UiB-ansatt med luftveisinfeksjon: Dette gjør du
De vanligste symptomene ved covid-19 likner symptomer ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Helsemyndighetene anbefaler å ta en koronatest dersom du får symptomer på akutt luftveisinfeksjon.
Foto/ill.:
Colourbox.com

De vanligste symptomene på covid-19 ligner symptomer på vanlig forkjølelse eller influensa. Mange har hoste og/eller feber. Senere i forløpet er det en del som utvikler tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne litt om allergi.

Helsemyndighetens råd er at alle som er syke med luftveissymptomer bør teste seg - også hvis det kun er milde symptomer. Som student eller ansatt ved UiB skal du ikke møte på campus hvis du får symptomer på luftveisinfeksjon eller influensa. Folkehelseinstituttet (FHI) oppfordrer alle som får disse symptomene om å holde seg hjemme og å la seg teste for covid-19.

Alle som mistenker at de er smittet av covid-19 kan få testet seg. Du kan avtale test hos kommunen uten henvisning fra lege. Det er gratis å ta testen.

Les mer om symptomer, bestilling av test og legehjelp ved koronavirus på nettsidene til Bergen kommune

Hvor lenge skal du være hjemme?

Du  kan gå tilbake på jobb etter gjennomgått luftveisinfeksjon når en har vært symptomfri i minst ett døgn hvis en ikke har testet seg.

Har du testet deg, skal du være borte fra jobb til prøvesvar foreligger og du er symptomfri.

Har du fått påvist Covid-19, skal du være i isolasjon i minst 3 døgn etter symptomfrihet og minst 8 døgn etter symptomdebut. Ved påvist smitte vil også du bli kontaktet av helsepersonell, som vil gi deg informasjon og oppfølging.

Påvist smitte? Meld fra til UiB

Ansatte og studenter som får påvist smitte, bes fylle inn dette skjemaet.

Les mer: