Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Koronautbrudd i Bergen:

Justerte tiltak fra Bergen kommune

UiB og fakultetene viderefører gjeldende koronatiltak til og med 29. september etter at Bergen kommune viderefører sine viktigste tiltak mandag 21. september.

bilde av uib og covid 19
Tirsdag 8. september la byrådet i Bergen fram nye tiltak for begrense utbruddet av Covid-19 i kommunen. Tiltakene skulle i i første omgang gjelde for en periode på ti dager, men er grunnet smittesituasjonen forlenget fram til 29. september.
Foto/ill.:
colourbox og Marianne Røsvik

Bergen kommune innførte 8. september nye koronatiltak, og ba om en dugnad for å redusere smittespredningen i ti dager til og med 18. september. Tiltakene ble deretter forlenget til og med tirsdag 22. september.

I dag ble det klart at Bergen kommune viderefører de fleste tiltakene til og med tirsdag 29. september, med lettelser i noen av tiltakene.

Følgende midlertidige tiltak blir videreføres ved UiB:

• Ansatte som kan ha hjemmekontor skal benytte seg av dette til og med 29. september. Campus vil være åpen for de som har behov for fysisk tilstedeværelse for å utføre sitt arbeid.

• Studenter som kan arbeide hjemmefra oppfordres også til det, men som for ansatte vil campus være åpen for alle som har behov for fysisk tilstedeværelse for å kunne studere.

• All undervisning på digitale plattformer til og med 29. september. Nærmere informasjon om undervisning finner studentene på Mitt UiB.

• Det er mulig å gjennomføre digital undervisning fra rom på campus, mens studentene deltar i undervisningen via MittUiB.  For digital undervisning finner du pedagogiske anbefalinger, brukerveiledninger og oversikt over opplæringstilbud fra UiB læringslab samlet her.

• Praksis blir utsatt eller digital med mindre annen beskjed blir gitt.

• På offentlige arrangement kan det være 200 personer tilstede.

• Det anbefales å bruke munnbind på kollektivtransport i situasjoner med trengsel der 1 meters-regelen ikke kan overholdes. Enheter som har behov for munnbind kan sende bestilling til Eiendomsavdelingen.