Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Koronautbrudd i Bergen:

Nye tiltak fra Bergen kommune

Byrådet forlenger tiltakene som ble innført 8. september i én uke, fram til 22. september. Slik blir følgene for deg som er UiB-ansatt.

bilde av uib og covid 19
Tirsdag 8. september la byrådet i Bergen fram nye tiltak for begrense utbruddet av Covid-19 i kommunen. Tiltakene skulle i i første omgang gjelde for en periode på ti dager, men er grunnet smittesituasjonen forlenget fram til 22. september.
Foto/ill.:
colourbox og Marianne Røsvik

Bergen kommune innførte 8. sepmteber nye koronatiltak, og ba om en dugnad for å redusere smittespredningen i ti dager til og med 18. september.

I dag ble det klart at tiltakene forlenges til og med tirsdag 22. september.

Følgende midlertidige tiltak blir iverksatt ved UiB:

• Ansatte som kan ha hjemmekontor skal benytte seg av det de neste ti dagene. Campus vil være åpen for de som har behov for fysisk tilstedeværelse for å utføre sitt arbeid.

• Studenter som kan arbeide hjemmefra oppfordres også til det, men som for ansatte vil campus være åpen for alle som har behov for fysisk tilstedeværelse for å kunne studere.

• UiB legger om til digital undervisning i løpet av morgendagen og til og med 22. september. Nærmere informasjon om undervisning finner studentene på MittUiB. For helsefagsstudenter ved Det medisinske fakultet vil det i tillegg til info på Mitt UiB komme en egen epost innen onsdag formiddag.

• Det er mulig å gjennomføre digital undervisning fra rom på campus, mens studentene deltar i undervisningen via MittUiB.  For digital undervisning finner du pedagogiske anbefalinger, brukerveiledninger og oversikt over opplæringstilbud fra UiB læringslab samlet her.

• All kommunal praksis avlyses til og med 22. september.

• På offentlige arrangement kan det kun være 50 personer tilstede. Universitetsledelsen anbefaler at alle større arrangement gjøres digitale eller avlyses.

• Det anbefales å bruke munnbind på kollektivtransport i situasjoner med trengsel der 1 meters-regelen ikke kan overholdes. Enheter som har behov for munnbind kan sende bestilling til Eiendomsavdelingen.