Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Dette er tiltakene som gjelder nå

Regjeringen meldte 18. januar om justerte, nasjonale tiltak. Bergen kommune følger de nasjonale tiltakene. Her har vi samlet noen av de som i størst grad påvirker studenter og ansatte ved UiB.

bilde av covid19
Foto/ill.:
Colourbox.com og UiB

Søndag 3. januar la regjeringen fram nye, inngripende tiltak som har til hensikt å redusere utbredelsen av koronaviruset. Flere av disse ble forlenget fra og med 18. januar. Her finner du oversikten over de viktigste tiltakene som påvirker UiBs ansatte og studenter.

Undervisning og hjemmekontor

• Hjemmekontor er anbefalt for de som har mulighet til det. Her finner du ressurser som kan gjøre arbeidsdagen lettere.

• Digital undervisning: Blant regjeringens anbefalinger er at all undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale, med åpning for enkelte fysiske samlinger i områder med lavt smittetrykk. UiB har besluttet å videreføre gjeldende tiltak for undervisning fram til 31. januar.  Sjekk Mitt UiB for mer informasjon om undervisning og vurdering på ditt emne / studieprogram.
  • UiB er ikke stengt, og studenter som ønsker adgang tilgang til studentarbeidsplasser kan benytte nøkkelkort. Les mer her.

Ta en test

Teststasjonene har utvidet åpningstider. Ha lav terskel for testing. Test deg gjerne om du har vært på reise innenlands, eller vært i sammenhenger hvor smittevern ikke er ivaretatt. Testing ved grensen er obligatorisk for alle som reiser til Norge fra utlandet.

Kultur, idrett og uteliv

• Serveringssteder: Forbud mot skjenking av alkohol.

• Private sammenkomster på offentlig sted: Forbud mot flere enn fem gjester i tillegg til de som tilhører husstanden. Dersom den private sammenkomsten er utendørs, er grensen 20 personer.

• Regjeringen oppfordrer til å fortsatt begrense antallet nærkontakter.

• Arrangementer: Forbud mot flere enn ti personer på arrangementer innendørs. Hvis alle i publikum sitter i fastmonterte seter, er maks antall 200. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.

• Svømmehaller og treningssentre i Bergen vil etter planen holdes åpne.

Reiser og karantene

Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. I Bergen oppfordres alle som kan unngå kollektivtransport, til å gjøre det.

• Testing: Alle som ankommer Norge fra utlandet skal testes for korona.

• Karantenehotell: Alle innreisende som ikke er folkeregistrert i Norge: Påbud om å bo på karantehotell og avlegge koronatest i karanteneperioden. Du kan få unntak fra påbudet om karantenehotell hvis du eier eller leier bolig i Norge, eller har garanti fra arbeids-/oppdragsgiver om egnet oppholdssted.

• Karantene ved innreise: Alle som kommer til Norge må i karantene i ti døgn. Dersom du har to negative koronatester, først innen et døgn etter ankomst og deretter tidligst på dag 7, kan du gå ut av karantene.

• Registrering ved innreise: Innreisende skal registrere seg før ankomst til Norge, og reisen kan kun registreres når det er mindre enn 72 timer til innreisetidspunkt.