Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Forlenger ikke lokale tiltak

Bergen kommune følger nasjonale koronatiltak fra mandag

Byrådet forlenger ikke den lokale smittevernforskriften, og Bergen går derfor over til å følge nasjonale regler fra natt til mandag 31. mai.

Hovedinnhold

Bergen kommune besluttet søndag at den gjeldende kommunale forskriften ikke blir forlenget. Det betyr at  nasjonale tiltakene vil være gjeldende for Bergen fra mandag 31. mai.

Her kan du lese hvilke nasjonale koronatiltak som gjelder nå.

- Vi må leve med pandemien en god stund til, men fra og med i morgen kan vi ta et lite steg mot en litt mer normal hverdag. Nå er det viktig at alle følger de nasjonale reglene. Vi skal holde smittetallene nede, få vaksinetallene opp, og så skal vi ta Bergen tilbake igjen, sier byrådsleder Roger Valhammer i en pressemelding fra Bergen kommune.

Det får disse følgene for Bergens innbyggere:

• Maks 50 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 100 personer på innendørs arrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune.

• Maks 200 personer på arrangementer innendørs hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.

• Faglig/sosiale arrangement vurderes på samme måte som private sammenkomster utenfor eget hjem og har en grense på 20 personer.

• Innenlandsreiser kan gjennomføres. De som ikke er beskyttet bør være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette er særlig viktig for personer som reiser fra områder med høyt smittepress (gjeldende fra 21.5).

• Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. Dette gjelder ikke personer som er beskyttet.

• Hjemmekontor vil fortsatt være hovedregel for alle som har mulighet og/eller fleksibel arbeidstid der det lar seg gjøre.
  • De nasjonale retningslinjene åpner for at man kan ha besøk av ti gjester hjemme. Man bør fortsatt følge rådene om én meters avstand. Det er fortsatt en generell oppfordring at man heller bør møte andre utendørs.

Planlegger høstsemesteret

Universitetsledelsen og fakultetene er i gang med å planlegge for høstsemesteret. Det legges til rette for et så normalt høstsemester som mulig, men det legges også alternative planer som ivaretar en eventuell siteuasjon med økt smittespredning og mer rekstriktive tiltak.

I løpet av juni vil alle ansatte og studenter bli invitert til et allmøte for å få mer informasjon om universitetets planer for neste semester.

UiB oppfordrer alle ansatte og studenter til å holde avstand på og utenfor campus, og ha lav terskel for å teste seg ved symptomer.