Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Koronasmitte i Bergen

Fortsatt utfordrende smittesituasjon i Bergen - Ta vare på hverandre!

– Vi har hørt det før, men det er viktigere enn noen gang: Test deg, takk ja til vaksine, vask hender og hold avstand. Sammen skal vi ta campus tilbake, sier rektor Margareth Hagen.

Bilde av rektor Margareth Hagen
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

Fredag melder Bergen kommune om 129 nye smittetilfeller. 69 av de smittede er i aldersgruppen 20-29 år.

- Dagens smittetall er det høyeste som er registrert i Bergen under hele pandemien, og vi ligger nå dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet, sier smittevernoverlege Egil Bovim til BT.

- UiB tar smittevern på alvor

Hagen sier situasjonen er krevende. Hun forstår at mange kan kjenne seg bekymret.

– Tallene viser klart at pandemien ikke er over. Samtidig kan jeg forsikre om at UiB tar smittevern på alvor. Vi oppfordrer studentene til å ta vare på hverandre ved teste seg hyppig, huske avstand og følge smittevernregler, sier hun.

Anbefaler fortsatt testing

UiB valgte å tilby hurtigtester til studenter ved flere lokasjoner på campus. Den første uken ble det utført over 10 000 tester her. 37 av disse var positive. Hvert tilfelle ble umiddelbart fulgt opp med målrettede tiltak for å begrense smittespredning.

Hurtigteststasjonene videreføres også neste uke, og holdes åpne inntil videre. Her finner du åpningstider og adresser

Studenter oppfordres også til å hente selvtester ved UiBs infosentre og teste seg jevnlig.

– Koronatiltakene vi gjør ved UiB, gjør vi i tett dialog med Bergen kommune og helsemyndighetene. Det er en linje vi har fulgt gjennom hele pandemien, sier Hagen.

Kø ved test- og vaksinasjonslokaler

- Jeg vil gjerne berømme ansatte og studenter som har vist en imponerende utholdenhet overfor stadige forlengede smitteverntiltak. Jeg vil gjerne be hver og en av dere holde ut litt til. Følg smittevernrådene, og last gjerne ned appen Smittestopp, sier Hagen.

UiB har i samråd med lokale og nasjonale myndigheter besluttet at studiestart skulle gå som planlagt. UiB har også i dialog med helsemyndighetene besluttet at avstandskrav blir opprettholdt i undervisningssammenheng inntil videre, selv om nasjonale retningslinjer åpner for at man kan sitte tettere.

Rektor er særlig imponert over alle som har tilbragt timer i kø utenfor test- og vaksinasjonslokalene.

– Det er fortsatt sensommer i Bergen, og jeg tviler ikke på at mange av dere heller ville gjort noe morsommere. Ansvarligheten dere viser gjør meg stolt, sier hun.

Bergen kommunes tiltak om drop-in-vaksinering er fortsatt åpent for alle som ønsker vaksine. Her kan du møte opp uten time

– Jeg håper at dere har fått møtt både nye og gamle studievenner. Nyt de fine dagene, men husk å fortsatt begrense antallet nærkontakter. Om vi alle nå gjør det vi kan, vil vi raskere ta campus tilbake, sier hun.