Hjem
Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte
Undervisning

Fjerner avstandskrav i undervisning på UiB

Fra onsdag 22. september fjernes avstandskravene i undervisning på UiB.

Forelesningssal uib
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

Ved studiestart 2021 ble det klart at avstandskravet i undervisning ble fjernet på alle landets universitet og høgskoler. På grunn av det høye smittetrykket innførte Bergen kommune lokale tiltak der avstandskravet i undervisning ble opprettholdt. Disse tiltakene er nå opphevet og Bergen Kommune følger de nasjonale retningslinjene.  

UiB fjerner avstandskravet i undervisningsrom fra og med onsdag 22. September. Det betyr at det ikke lenger er et krav for studentene å holde 1 meter avstand i undervisningen. De som underviser bør fortsatt holde 1 meters avstand til andre, også studenter. 

—  Det er gledelig at vi nå kan ta i bruk campus i enda større grad. Det er viktig for UiB at campus er åpen og tilgjengelig for studentene i så stor grad som mulig, forteller prorektor Pinar Heggernes. 

Endringen gjelder foreløpig bare i undervisningsrom, men Heggernes håper at avstandskravet snart kan fjernes flere steder. 

—  Alle lesesaler, bibliotek, kantiner og undervisningsrom er åpne og tilgjengelige og er i bruk, bare med avstandskrav. Nå kan undervisningsrom endelig brukes med full kapasitet, og vi håper snart at avstandskravet kan fjernes i andre arealer også, fortsetter Heggernes. 

Grunnleggende smittevern er fortsatt viktig 

— Det er viktig at studenter og ansatte fortsetter det gode arbeidet med å følge de grunnleggende smittevernreglene også nå som avstandskravet blir borte, sier Heggernes.  

De grunnleggende smittevernreglene er: 

  • Ha god hånd og hostehygiene 
  • Hold deg hjemme hvis du er syk 
  • Hold avstand hvis du kan 

Undervisningen fortsetter som planlagt dette semesteret 

Når avstandskravet forsvinner, vil alle undervisningsrom kunne brukes med full kapasitet. Det vil være opp til fakultetene å selv bestemme om det skal gjøres endringer i høstens undervisningsplaner.  Studenter må følge med i MittUiB for oppdatert informasjon om sine timeplaner.  

— Vi gleder oss til å gradvis ta imot flere studenter på campus, og håper at dette er ett steg i retning en mer normal hverdag, avslutter Heggernes.