Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Na-Uy - Việt tự-điển

Norsk-vietnamesisk ordbok, elektronisk utgåve

Na-Uy – Viêt tự-điển vart først utgjeven på Universitetsforlaget i 1983, og bestod av 501 sider. Den har lenge vore utsolgt, og det er ingen planar om å gje den ut på ny. Denne nye elektroniske utgåva tar utgangspunkt i det arbeidet lingvist Helge Dyvik gjorde i perioden 1980 – 1984. Den nye digitale utgåva av boka frå 2008 vart utvikla under leiing av Tone Merete Bruvik, Uni Digital, Bergen / Universitetet i Bergen, og finansiert av Institutt for Lingvistiske, Litterære og Estetiske studier ved Universitetet i Bergen. Medarbeidarar har vore Anne Lindebjerg, Marianne Haslev Skånland og Espen Smith Ore.

Datagrunnlaget for den elektroniske utgåva datert 1992, og består av 10689 omsatte hovudoppslagsord, 6281 omsatte underoppslagsord og 6010 omsatte uttrykk og setninger.

Direktelenke til ordbok: Na-Uy – Viêt tự-điển. Norsk Vietnamesisk ordbok (Elektronisk utgåve 2008)