Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Det er kjempespennende å få jobbe med språk og litteratur!

Dette er absolutt et studium jeg vil anbefale for de som kunne tenke seg inn i skolesystemet, og vi er ønskede arbeidstakere.

Alle kan tenke selv, bare de får friheten og verktøyene de trenger.

Å få oppleve at det man trodde gjerne var kjedelig og noe man bare «måtte gjennom» faktisk er det kjekkeste, var det mest spenndende ved studiet, ved siden av å oppdage magien (ja, jeg vet det høres ut som en klisjé) når man selv får utfolde seg og kan dykke ned i sine egenproduserte problemstillinger. I tillegg er det kjempegøy å få komme ut i skolene i praksis og anvende kunnskapen man sitter med, å få prøve ut yrket sitt og bli en god klasseleder.

Jeg har lært mye om forståelse. Vi hører gjerne kommentarer som «du snakker nynorsk/bokmål» mens realiteten er at vi alle snakker dialekt. Nynorsk og bokmål er skriftspråkene våre. Så har jeg lært hvor viktig det er å tolke litteratur. At vi alle gjør dette mer eller mindre ubevisst for å forstå tekstene vi leser, og det er desto viktigere å få dette frem i skolen i stedet for å bli innprentet med ett sett tolkningsmønster på verk og ikke tillate elevene å tenke selv.

Hege Sandal Stamnesfet