Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Organisasjon

Rein tar farvel

Han har stått på for faget, UiB, ansatte og studenter gjennom flere tiår, men nå venter nye utfordringer for Rein Aasland.

Rein
Mange ville takke Rein Aasland for innsatsen ved UiB.
Foto/ill.:
Rune Male/Asbjørn Leirvåg

Hovedinnhold

"Engasjert"

"En enestående formidler"

"Pioneer i faget"

"Hardtarbeidende"

"Kreativ" 

"Sosial - ser alle"

"Kritisk - men alltid løsningsorientert"

Godordene satt løst da instituttlederen og professoren ved Molekylærbiologisk institutt ble hedret for langvarig innsats for Universitetet i Bergen.

Han kom hit som student i 1978. Som elev av Kjell Kleppe har han bidratt til å utvikle faget. På 80-tallet innenfor forskningsprosjekter relatert til kreft. Senere innenfor genregulering og epigenetikk.

I tillegg har han stått i fronten for å knytte informatikk-miljøene tettere mot molekylærbiologien. Han har også hatt strategisk innflytelse gjennom arbeidet som visedekan ved MatNat-fakultetet.

Rein Aasland har en lang vitenskapelig publiseringsliste. Men han har heller ingenting imot å formidle faget sitt overfor vanlige folk i lag og foreninger.

Over nyttår blir Rein Aasland leder for Institutt for biovitenskap, et av de største instituttene på MatNat-fakultetet ved UiO. Rein er sikkert også fristet av at UiO har livsvitenskap høyt på sin agenda som en av sine tre store tverrfaglige satsinger.

Direktør for Oslo:Livsvitenskap er Finn-Eirik Johansen, tidligere leder for Institutt for biovitenskap. Et nybygg for dette er planlagt å stå ferdig i 2023. Institutt for biovitenskap holder til i Kristine Bonnevies hus på Blindern.

Når han går ut døra for siste gang, har han ifølge seg selv vært UiB-ansatt i 24 år og ni måneder.

- Det har vært mange sjokk i 2016: Brexit, Trump og Rein til Oslo, oppsummerte dekan Helge K. Dahle under mottakelsen på Marineholmen.