Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Nyhet

Medisinsk inkubator på UiB

Den medisinske inkubatoren bygges midt mellom Helse Bergen og Bergen sine utdanningsinstitusjoner, og to av våre studenter fra Det matematiske-naturvitenskapelige fakultet tok en tur tidlig i april for å se hvordan bygget vil se ut på innsiden.

Medisinsk inkubator på UiB
Medisinsk inkubator er innflytningsklar i desember 2021
Foto/ill.:
Karolina Berg

Hovedinnhold

Inkubatorbygget blir en sentral del av Bergens medisinske innovasjons-arena og står innflytningsklar desember 2021. Inkubatorbygget skal være et samlingspunkt for forskning, innovasjon og entreprenørskap, og her skal gode idéer testes ut. Da studentene besøkte inkubatoren fikk de snakke med fagdirektøren ved det medisinske fakultet, Torleif Markussen Lunde.

Medisinsk inkubator på UiB
Foto/ill.:
Karolina Berg

– Vi ønsker å samle alle som har høye ambisjoner og gode idéer som forbedrer helsen til flest mulig, forteller Torleif Markussen Lunde.

Lunde er direktør for Inkubatorbygget.

– Vi tror at slike løsninger har størst sjanse til å lykkes når ulike fagretninger, kjønn og kulturer jobber sammen. Derfor ønsker vi alle fagmiljøer som deler våre ambisjoner velkommen inn til oss.

Realfag hører naturlig hjemme

Selv om Inkubatorbygget kalles den medisinske inkubatoren, så er det ingen tvil om at realfagskompetansen er velkommen. På spørsmål om hvilke realfagsstudier som kan bidra med innovasjon innenfor medisin, svarer Lunde følgende:

– Fra realfag vil det være muligheter for nanoteknologi, kjemi, kunstig intelligens, informatikk, informasjonsvitenskap og bioteknologi. I en oppstartsvirksomhet vil det også være viktig med økonomi, jus, og fagretninger med fokus på «soft skills», avslutter Lunde.

Medisinsk inkubator på UiB
Foto/ill.:
Karolina Berg

God plass

Inkubatorbygget er på hele 2400 kvadratmeter, har lyse flater, store vinduer og flere laboratorier hvor idéer kan prøves ut. Rett overfor inngangen er det stort areal hvor kantinen skal være, og det er 2.etasjer med kontorlandskap med 102 kontorplasser.

Medisinsk inkubator på UiB
Foto/ill.:
Karolina Berg

 

 

Foto/ill.:
Karolina Berg