Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiB 75 år: OPPLEV på Marineholmen

Lørdag 23. april 2022 kommer det til å myldre på Marineholmen. Hele byen inviteres til fest med OPPLEVelser for store og små.

Havkollektivet
Foto/ill.:
Havkollektivet

Hovedinnhold

I forbindelse med at Universitetet i Bergen fylte 75 år midt under pandemien, inviterer Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet våre venner til å samarbeide om å arrangere:

En feiring av realfag og teknologi lørdag 23. april 2022

Vi viser fram det store mangfoldet innenfor realfagene:

• Utdanning
  • Innovasjon
  • Verdiskaping
  • Forvaltning

Vi løfter frem betydningen av dette for videreutviklingen av byen og samfunnet vårt. Vi ønsker å invitere bergensere og striler til en opplevelsesrik lørdag.

Dette vil vi gjøre på Marineholmen, der den eldste direkte forløperen til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Bergen museums Biologisk stasjon, ble etablert i 1892.

I fremtiden vil dere kjenne oss som «universitet uten vegger»: Vi ønsker å vise at det vi underviser om og forsker i har stor betydning for samfunnet rundt oss, og at dette er gjensidig.

Sammen med noen av våre tetteste partnere inviterer vi til:

«OPPLEV på Marineholmen»

• «Se, lukt, smak, rør» for små barn og grunnskolebarn
  • Studieinspirasjon for elever i ungdomsskole og videregående skole
  • Åpent hus over hele området
  • Smakebiter fra forskning, innovasjoner og verdiskaping/næringsliv
  • Temaboder og formidling av aktiviteter
  • Demonstrasjon av vitenskapelig og teknologisk utstyr
  • Bærekraft
  • Direktesending fra One Ocean-seilasen i Stillehavet
  • Underholdning på scenen
  • Filmvisninger
  • Kulturelle innslag
  • Kokkekonkurranse
  • Spennende matserveringer

Vil du være med? Hva ønsker du å vise frem? Hvordan kan du holde deg oppdatert om arrangementet?

Vi håper å trekke med oss fakultetets forskningspartnere, innovasjonsmiljøer, næringsliv, forvaltning, interesseorganisasjoner og private utstillere. Vil dere stå på scenen? Demonstrere noe? Trenger du utstillingsplass? Festivaltelt? Vann og strøm?

Vi er åpne for det meste. Meld deg som interessent og hold deg oppdatert gjennom vår produsent Bergen Live:

Spørsmål? Kontakt Irmelin Grønevik, Prosjektleder for event & konferanse

irmelin@bergenlive.no | Telefon: 55 54 05 54

Planleggingskomiteen kommer fra UiB, Marineholmen forskningspark, VIS Vestlandets Innovasjonsselskap, Lerøy Seafood, studentforeningen Havkollektivet og Bergen Live.