Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Alrek helseklynge

Alrek helseklynge – samhandling om fremtidens helse- og omsorgsløsninger

NTVA Bergen arrangerer, i samarbeid med Tekna og Academia Europaea, sitt første fysiske møte i 2021 den 20. september om Alrek helseklynge og nybygget på Årstadvollen.

Logo til alrek helseklynge
Foto/ill.:
Alrekhelseklynge.no

Hovedinnhold

Alrek helseklynge i Bergen ble offisielt åpnet 13. oktober 2020. Helseklyngen har som mål å skape innovative helse- og omsorgsløsninger for hele mennesket.

I nybygget knyttet til Helseklyngen finner vi blant annet Institutt for global helse og samfunn, deler av Det psykologiske fakultet, Høgskulen på Vestlandets e-helsearena i bygget som er proppfull av omsorgsteknologi der studenter og forskere kan boltre seg og Alrek legesenter. Universitetet i Bergen har opprettet Pandemisenteret, som er lokalisert i den nye bygget, og Helse Bergens Pandemiregister har også flyttet inn.

Partnere i helseklyngen er Universitetet i Bergen, Bergen kommune, NORCE, Høgskulen på Vestlandet, Haraldsplass Diakonale sykehus, Helse Bergen, VID vitenskapelige høgskole,  Folkehelseinstituttet og Vestland fylkeskommune.

Møtet er gratis og åpent for alle interesserte, men av smittevernhensyn er antall deltagere begrenset til 50 og krever påmelding. Det blir servert kveldsmat etter møtet.

På møtet vil vi få høre innlegg av:

  • Guri Rørtveit, instituttleder og professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin, UiB
    Hun vil innlede om Alrek helseklynges bidrag til å styrke helse- og omsorgsløsninger i en tid hvor oppmerksomheten om pandemi og folkehelse preger livene våre.
  • Nina Langeland, professor ved Klinisk institutt 2, UiB
    Hun vil orientere om studier av coronasmittede i Bergen.

Les mer om arrangementet på NTVA sine hjemmesider

Arrangører: NTVA BergenTekna Bergen og Academia Europaea Bergen