Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Utvalg

Studentorganisasjoner, fagutvalg og linjeforeninger

Fagutvalgene og linjeforeningene ved fakultetet knytter bånd mellom studenter og ledelse. De fremmer studentenes interesser i forbindelse med studiene, og er med å påvirke sin egen studiehverdag.

Neste
Et organisasjonskart over realistutvalget
Foto/ill.:
Maren Bjotveit
1/2
Utvalg på stand
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

  • Fagutvalg og linjeforeninger er bindeleddet mellom instituttet og studentene, og har som formål å øke kvaliteten på både utdanning og studiehverdag. Via deltakelse i instituttråd, programstyrer og lignende aktiviteter vil fagutvalg og linjeforening videreformidle faglig tilbakemelding fra studentene, og på den måten være med på å forme utdanningen direkte. Instituttene legger til rette for både faglige og sosiale arrangement, og oppfordrer studentene til å knytte bånd på tvers av årskull og studieretning.

  • Realistutvalget (RU) er studentenes øverste organ, og kobler fagutvalgene videre til fakultetet. RU består av et sentralt styre, samt representanter fra hvert av de respektive fagutvalgene, og har blant annet ansvar for bokskap, foreleserprisen og oppretting av fadderstyret.

  • ENT3R Bergen er et tilbud om leksehjelp og realfagstrening som gis av realfagsstudenter ved Universitetet i Bergen (UiB) og Høgskulen på Vestlandet (HVL). Dette er et gratis tilbud til alle elever i 10. klasse og videregående skole. Erfaringen som ENT3R-mentor eller prosjektleder viser seg å være verdifull når man søker jobb. Mange tidligere mentorer forteller at store deler av jobbintervjuet handlet om ENT3R og erfaringene derfra. På den måten kan ENT3R være svært relevant på CVen.

Hvorfor engasjere seg frivillig?

Selv om studentlivet skal være en fulltidsjobb er det ikke bare lange dager på lesesal eller lab som skal forme tiden din i Bergen. Å fylle dagen med noe meningsfylt er ikke bare med på å utvikle deg som menneske, det er også en fin måte å:

  • bygge opp en god CV til etter studietiden

  • knytte nye kontakter

  • lære nye ferdigheter

Ikke minst kommer du til å ha det kjempegøy!  I Bergen finnes en studentforening for alt, og finner du ikke det du leter etter er det bare å starte en.