Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

- En enorm overraskelse og en stor glede!

En glad Maria Teresa Bezem om hvordan det er å bli kåret til årets teknologistudent.

Hovedinnhold

Under en seremoni på Universum Awards den 5. mai ble Maria Teresa Bezem kåret til årets teknologistudent! Bezem, som til daglig studerer nanoteknologi ved Universitetet i Bergen, skilte seg ut med sine sterke akademiske resultater og imponerende faglige engasjement og innsats i frivillig arbeid.

Juryen v/Tore Faanes, Manager System Engineering, hadde følgende å si om årets vinner: Det er en glede å dele ut denne prisen til en så verdig vinner som Maria Teresa Bezem. Hennes brede engasjement i ulike studentforeninger, forskningsinitiativer og faglige aktiviteter, kombinert med sterke akademiske resultater, gjør meg dypt imponert. …Det er en tøff utvelgelsesprosess for å kåre vinneren. Vi har vurdert mange gode kandidater og Maria skilte seg klart ut som en verdig vinner.

Premien er et reisegavekort på 20.000 kroner, som deles ut av FMC Technologies.


Verdsetter tildelingen
Bezem setter stor pris på tildelingen: "Det å bli kåret til årets teknologistudent var en enorm overraskelse og en stor glede. Det viser at jeg som person med de egenskapene jeg har blir satt stor pris på. Det føltes dermed som en virkelig ære å bli årets teknologistudent".

Om hvorfor hun fikk prisen, sier Bezem følgende: "Jeg har vært engasjert i mange faglige aktiviteter som Konkurransen Unge Forskere, European Space Camp på Andøya, formidling av naturvitenskaplig forskning gjennom deltakelse på en EU-subsidiert TV-serie kalt The Future Detectives, studentrepresentant i programstyret for nanoteknologi, i tillegg til at jeg har gjort mitt beste på studiene. Siden det legges vekt på både gode karakterer og innsats på fritiden, har jeg klart å oppfylle begge kravene".

Maria Teresa Bezem ble ferdig med en bachelorgrad i nanoteknologi ved UiB rundt årsskiftet. Dette var et halvt år før normert tid, så denne våren tar hun forskjellige fag av interesse sammen med de andre studentene på 3. året til nanoteknologi.

Hvorfor UiB?
Det er flere grunner til at Bezem begynte å studere ved UiB: "Jeg begynte å studere ved UiB av forskjellige grunner. Først og fremst hadde jeg lyst til å bo i Bergen, i tillegg til at jeg gjerne ville gjøre noe med realfag. Bachelorgraden i nanoteknologi syntes å egne seg godt siden den både gir et bredt og tverrfaglig grunnlag i alle naturvitenskapene samtidig som den fokuserer på forskning og utvikling innenfor et nytt og spennende fagfelt som nanovitenskap".


Mastergrad i nanovitenskap og jordomseiling
Fremtidsplanene til Bezem er av det spennende slaget: "Først og fremst skal jeg ta en mastergrad i nanovitenskap enten ved UiB eller gjennom et Erasmus Mundus program som er et samarbeid mellom flere europeiske universiteter. Så har jeg et stort ønske om å dra på jordomseiling! Jeg er for tiden leder for styret i BSI seiling, og det er helt fantastisk å dra på lengre tur med seilbåt".


Oppfordrer til å nominere

Maria Teresa Bezem ble svært overrasket over å bli kåret til årets teknologistudent: "Ja, jeg ble kjempe overrasket. Det var Siri Aaserud som nominerte meg, noe hun fortalte meg for mange uker siden, men jeg hadde aldri trodd at jeg ville komme så langt".


Nå oppfordrer Bezem andre om å gjøre som Aaserud: "Jeg oppfordrer alle studentene til å nominere kandidater til årets teknologi-, øknomi- eller IT-student. Jeg hadde aldri hørt om at Universum delte ut pris til flinke studenter, nå håper jeg at flere på UiB hører om dette og har lyst å delta. De har et flott opplegg, med bedriftsbesøk hos FMC technologies (som er sponsoren av prisen til årets teknologistudent) og et seminar i Employer Branding. Ellers håper jeg at UiB styrker kommunikasjonen mellom studentene og næringslivet ved å sende en representant til neste års seminar i Employer Branding".