Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Formidler været

Gunnar Livik har studert meteorologi og arbeider nå på Meteorologisk institutt

Hovedinnhold

Har du mulighet anbefales et semester eller to på UNIS på det sterkeste. Der er det nydelig natur, trivelige folk fra hele verden og studiene gir praktisk erfaring med det vi studerer.

Den viktigste arbeidsoppgaven min er å lage værvarsler, og formidle disse. Dette skjer gjennom aviser, radio og yr.no. I tillegg til dette har vi kontortid, som vi kan bruke til for eksempel å delta på Forskningsdagene, holde omvisninger, og faglig oppdatering og fordypning.

På en vanlig arbeidsdag setter jeg med først inn i den storstilte værsituasjonen ved hjelp av satellittbilder, observasjoner og værmodeller. Deretter skrives værvarsel for enten landområder, havområder eller flyplasser, alt etter hvilken vakt man er på. Man må hele tiden være forberedt på å svare på ulike spørsmål fra media eller vanlige folk. 

Det er tross alt formidlingen av værvarselet som er vår viktigste oppgave.

Tips
Vær sosial og ha det gøy med studiekamerater! Har du mulighet anbefales et semester eller to på UNIS på det sterkeste. Der er det nydelig natur, trivelige folk fra hele verden og studiene gir praktisk erfaring med det vi studerer.