Hjem
Jobbmuligheter for realister

Trainee hos Sogn og Fjordane Energi

Regine tok en bachelor i geovitenskap, retning geofysikk. Deretter tok hun en master i energi og er i dag trainee innen IKT & digitalisering hos Sogn og Fjordane energi.

Hovedinnhold

Det beste med jobben min er at jeg får være med på å utvikle digitale løsninger som forenkler oppgaver i bedriften.

 

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
Jeg arbeider med digitalisering, analyse, rapportering og presentasjon av varierte data for å skape økt verdi for brukere og ledelsen i SFE. Dette innebærer å samarbeide med ulike avdelinger i konsernet som samler og analyserer data. I tillegg til dette skal jeg delta i deres utviklingsprosjekter og aktiviteter. En annen del av jobben er å utvikle bruken av analyse- og rapporteringsverktøy i konsernet. Utover arbeidsoppgavene hos SFE, inkluderer stillingen samlinger og aktiviteter i regi av Framtidsfylket sitt trainee-program for 2019-20.

Hadde du en idé om hvilken jobb du ønsket når du var ferdig utdannet?
Jeg ønsket meg en jobb som var fremtidsrettet, hvor jeg kunne bidra med kunnskap fra studiene mine. 

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det beste med jobben min er at jeg får være med på å utvikle digitale løsninger som forenkler oppgaver i bedriften som per i dag er tungvinte. Dette er også det mest utfordrende, fordi det krever stor innsikt i det tekniske ved løsningene som utvikles.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Det jeg har hatt størst nytte av i jobben min som trainee i IKT og digitalisering er kunnskapen jeg har opparbeidet meg innenfor programmering, samt analyse og presentasjon av data. I tillegg til dette har evnen til å tilegne seg ny lærdom og tenke logisk vært sentralt.

Har du tips til nye studenter?
Finn en studieteknikk som fungerer best for deg, les mest mulig pensum og se på for eksempel youtube for å få ekstra hjelp. Om en har mulighet for å ta programmeringsfag, så burde en ta det.