Hjem
Jobbmuligheter for realister

Konsulent hos Bouvet

Ida tok en bachelor i geovitenskap, retning geofysikk. Deretter tok hun en master i statistikk og jobber i dag som konsulent hos Bouvet.

Hovedinnhold

Det beste ved studietiden var det sosiale. Dette var helt avgjørende for at jeg har trivdes så godt i Bergen, og blitt boende etter studie.

Hva handlet din masteroppgave om?
Jeg leverte min master med tittelen "Statistical approaches for constructing runoff maps" i 2019. Jeg skrev for NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), der jeg brukte ulike statistiske metoder for å predikere avrenning i uobserverte avrenningsfelt. 

Kan du fortelle litt om jobben din? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
Jeg jobber som konsulent i Bouvet, der jeg er en del av teamet på data science og smart analyse. Jeg jobber tett med Bouvet sine kunder, der jeg og teamet mitt hjelper kunden med å få dypere innsikt i data ved hjelp av analyser og maskinlæring. En viktig del av jobben min er å kommunisere med kunden, slik at man får et resultat alle er fornøyd med.

Hadde du en idé om hvilken jobb du ønsket når du var ferdig utdannet? 
Da jeg startet på masteren hadde jeg enda ikke gjort meg opp noen mening om hva jeg vil jobbe med, men da jeg startet på oppgaven min, syntes jeg arbeidet var veldig gøy. Derfor ble jeg mer sikker på at data science var noe jeg kunne tenke meg å jobbe med. 

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det beste med jobben min er de flinke kollegaene mine som jeg jobber med. Det er veldig gøy å jobbe med så dyktige folk og få lov til å lære av dem. Det kan være krevende å sette seg inn i store datamengder som er kaotiske og dårlig strukturert. For å gjøre en god jobb er man helt nødt til å ha en god datastruktur og være sikker på hva alle parameterne er og deres betydning.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Bakgrunnen min innen statistikk er veldig sentral i jobben min, og det er en høyst nødvendig forkunnskap man må ha for å jobbe med analyser og maskinlæring.

Fortell litt om prosessen med å få seg jobb etter fullført grad.
Jeg begynte å se etter jobb allerede høsten før jeg var ferdig. Jeg visste at prosessen med å finne jobb kan være lang, og ønsket å slippe og tenke på jobbsøknader i masterinnspurten. Jeg deltok på ulike karrieredager, og da jeg fikk nyss om data science-stillingen i Bouvet, var jeg veldig sikker på at det var den jobben jeg ville ha. 

Hva var det som gjorde at du valgte å studere ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og UiB?
Det var litt tilfeldig. Jeg søkte på Teknisk geofag i Trondheim, og geofysikk i Bergen. Jeg kom inn i Bergen, og trivdes godt med det fra første stund, og da jeg startet på masteren tenkte jeg ikke annet enn at jeg ville fortsette på UiB.

Hva tenker du på som det beste ved studietiden ved UiB?
Det var det sosiale. Jeg var med i flere studentorganisasjoner, blant annet MatNatPrat og Tekna, og de har gitt meg mange gode vennskap. Dette var helt avgjørende for at jeg har trivdes så godt i Bergen, og blitt boende etter studie.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student? / Har du noen tips?
Jeg tror det kan være lurt å være bevist på hva som skjer ute i verden, og hvordan markedet ser ut i den næringen studiet ditt retter seg mot. Man blir kanskje litt for opptatt med det sosiale og skolebøkene, og glemmer litt at man mest sannsynlig skal bruke studiet sitt til å finne seg en jobb når man er ferdig. Det sosiale og bøkene er selvsagt viktig, men næringslivet kan være noe man fort glemmer.