Hjem
Jobbmuligheter for realister
Karriere: Bioinformatikk

Bioinformatikk

Som bioinformatiker bidrar du til analyse av store mengder biomedisiniske data. Du jobber ofte med utvikling og anvendelse av algorithmer og programmer, eller driver forskning eller rådgiving.

Kommunikasjon er en vesentlig del av bioinformatikk fordi det er tverrfagelig. Du må snakke med biologer eller medisinere for å finne ut hvordan data tolkes. En viktig del av jobben er å forstå et biologisk eller medisinisk problem for å forstå hva man leter etter i dataer. Bioinformatiker jobber derfor ofte i et team.

Som bioinformatiker kan du få stilling enten i det offentlige eller i det private. Bioinformatikker jobber ofte innenfor helse eller bioteknologi, f.eks. i forbindelse med akvakultur eller farmasi. Det fins også mange som slutter med biologi etter utdannelsen og jobber innenfor andre fagfelt, for eksempel bank eller forsikring, hvor de bidrar til analyse av data og utvikler software. Mange arbeidsgiver ønsker seg selvstendig løsning av datarelaterte problemstillinger og gode programeringskunnskaper. Som bioinformtikker har du det de trenger!

Dette er bioinformatikk

Produsent:
Joakim Birkelund