Hjem
Jobbmuligheter for realister
Karriere: Bioinformatikk

Bioinformatikk | Karrieremuligheter

Bioinformatikere er eksperter på håndtering og analyse av store mengder molekylærbiologiske data. Som bioinformatiker vil du utvikle eller bruke programmer for å analysere store datamengder.

Hovedinnhold

Moderne biologisk og biomedisinsk forskning studerer biologiske system og sykdom på molekylært nivå. En bioinformatiker kan organisere og analysere de store datamengdene for å finne sammenhenger, biologisk innsikt og ledetråder i retning nye behandlinger og medisiner.

For eksempel er bioinformatikk sentralt for å kartlegge hvordan virus som HIV og Korona muterer og om legemidler og vaksiner vil være robust for den type endring en kan forvente seg å se hos viruset.  

Under utdanningen lærer du deg programmering og avanserte metoder for data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens - og du lærer å bruke metodene innen et anvendelsesområde. Du lærer deg også å arbeide i tverrfaglige prosjekt og å kommuniserer med eksperter fra andre fagfelt. 

Ferdig utdannede bioinformatikere kan få seg jobb innen feltet - på universiteter og forskningsinstitusjoner og i økende grad også i næringslivet.

Utdanningen gir også en utmerket bakgrunn for å drive med «data science» der man vil bruke metoder fra kunstig intelligens på andre typer data, for eksempel innen bank, forsikring eller nettbutikker.

Utdanningen gir også en solid bakgrunn innen programmering og problemløsning - noe som åpner for et stort spekter av jobber innen IKT.

Dette er bioinformatikk

Produsent:
Joakim Birkelund