Hjem
Jobbmuligheter for realister

Jobb ved Levanger Sykehus

Etter ett år på studieprogrammet sivilingeniør i medisinsk teknologi, fikk Signe prøve ut det hun hadde lært i praksis. Sommeren 2019 jobbet hun med vedlikehold og reparasjon av medisinsk utstyr ved Levanger sykehus.

Hovedinnhold

Kan du fortelle om sommerjobben din? 
Jeg jobbet som assistent på medisinsk teknologisk avdeling ved Levanger sykehus. Her hjalp jeg elektroingeniørene med å teste, vedlikeholde og reparere medisinsk utstyr. Vi reparerte alt fra små-utstyr som blodtrykksapparater og infusjons-pumper, til større utstyr som operasjonsbord og MR. Noen dager fikk jeg også følge medisinsk fysikere. Det synes jeg var veldig spennende, siden det er nettopp medisinsk fysikk jeg skal spesialisere meg i.

Hvordan fikk du sommerjobb ved Levanger sykehus? 
Onkelen min er sjef på avdelingen, så jeg var ganske heldig der! Han er utdannet elektroingeniør ved en fagskole for mange år tilbake. Jeg skal tilbake til avdelingen i julen for å jobbe og ser veldig frem til det. 

Hva var det som gjorde at du valgte å studere medisinsk teknologi?
Interessen min har alltid ligget i hvordan kroppen fungerer (og noen ganger ikke fungerer). Derfor tenkte jeg først at medisin ville være et passende studie for meg, men samtidig har favorittfaget mitt alltid vært matematikk. Medisinsk teknologi ble etterhvert det åpenbare valget, siden man kan hjelpe folk medisinsk gjennom realfag.

Fortell om ditt studieprogram og hva det omhandler.
Studieprogrammet medisinsk teknologi går ut på at man lærer hvordan teknologi kan brukes innen helsesektoren. De første årene består primært av generelle ingeniørfag som matematikk, fysikk, kjemi og IT, samt anatomi og fysiologi. Poenget med disse grunnleggende fagene er at vi skal ha nok kunnskap til å gå dypere inn i fagområdet senere. I det andre studieåret velger man om man vil spesialisere seg innen medisinsk-kjemisk analyse, legemiddelkjemi eller medisinsk fysikk. Fagene man har resten av studiet avhenger av retningen man velger.

Hva vil du si til de som vurderer å søke medisinsk teknologi?
Do it! Du kommer ikke til å angre! Det er en veldig spennende utdanning som gir massevis av muligheter i arbeidslivet.