Det medisinske fakultet

Bergensmiljø briljerer i verdensledende tidsskrift

Instituttleder Nils Erik Gilhus ved Klinisk Institutt 1 er ute med artikkel i The New England Journal of Medicine – det viktigste tidsskriftet i verdensbasis for klinisk medisinsk forskning.

Professor Nils Erik Gilhus
Foto/ill.:
Anne Sidsel Herdlevær

Artikkelen omhandler den autoimmune muskelsykdommen myasthenia gravis. Gilhus ble faktisk bedt av tidsskriftet om å skrive en oversiktsartikkel om forskningen.  Bakgrunnen for forespørselen er at Universitetet i Bergen er verdensledende i forskningen på denne sykdommen.

- Det er veldig stas å bli invitert til å skrive artikkelen, og veldig stort at den ble akseptert, sier professoren.

Resultat av mange års innsats

- Ikke minst er det gøy at 18 av referansene jeg bruker i artikkelen er til forskningsartikler produsert her ved Universitetet i Bergen, uthever Gilhus.

At forskningsmiljøet i Bergen er verdensledende i forskningen på sykdommen er ifølge ham et resultat av mange års innsats med stor kraft innen både klinisk praksis og forskning.

Sjelden sykdom

Myasthenia gravis er en muskelsykdom kjennetegnet av at signaloverføringen fra nervene til musklene er forstyrret. Dette fører til musklene blir svakere og trettere. Man regner at om lag 700 personer i Norge er rammet av denne sykdommen.

En lenke til artikkelen finner du her: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra1602678