Ugleprisen til Bente Moen
Åpent nettkurs om arbeids- og miljømedisin ble tildelt årets Uglepris.

Hovedinnhold
- Slike nettkurs er jo helt nytt på UiB, så prisen viser oss at universitetet setter pris på det vi gjør og ønsker å satse på det, sier professor Bente Elisabeth Moen, ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS), ved Universitetet i Bergen (UiB).
Hun er kursansvarlig for MOOCen (massive open online course) «Occupational Health in Developing Countries» som ble tildelt årets Uglepris under åpningsseremonien for studieåret, i Nygårdsparken tirsdag.
Studenter fra 150 land
«Occupational Health in Developing Countries» er et samarbeid mellom Senter for internasjonal helse og forskningsgruppen i Arbeids- og miljømedisin ved IGS. I tillegg har UiB samarbeidet med Muhimbili University of Health and Allied Sciences i Tanzania og Addis Ababa University (AAU) i Ethiopia.
- Det nettbaserte kurset handler om hvordan man kan forebedre arbeidsmiljø i utviklingsland. Vi startet opp i fjor vår, og har hatt 8655 studenter fra hele verden. Det betyr at vi har truffet veldig godt. Det er også spennende at rundt halvparten av studentene er fra u-land, sier Moen.
Innovativ MOOC
I komitéens begrunnelse heter det at MOOCen utmerker seg ved "at den er innovativ, og har stor overføringsverdi til andre fagmiljøer og studieprogram. Den tar i bruk fleksible undervisningsformer og digitalisering, noe som er i tråd med UiBs målsetninger."
Over 85000 personer fra mer enn 150 land gjennomførte kurset i 2016.
- Sånn sett er kurset god reklame for å drive u-landsarbeid på universitet. I vår hadde vi også en testgruppe som tok eksamen ved UiB etter kurset. Det at man kan bruke MOOCer til å ta studiepoeng er spennende og nytt, sier Moen.