Hjem
Det medisinske fakultet
PHD-KARRIEREDAG

Medisinsk forskning kan bli forretningssuksess

Man trenger ikke bli lege selv om man tar medisinutdanning, sier Øyvind Enger i investeringsfondet Sarsia Seed. Han var tilstede på årets karrieredag for PhD-kandidater ved Det medisinske fakultet.

Øyvind Enger
Har du en god idé? Ta kontakt med Øyvind Enger som investerer i oppstartsselskaper basert på forskning.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen

Hovedinnhold

Øyvind Enger er partner og investeringsrådgiver i såkornsfondet Sarsia Seed. Selskapet investerer i oppstartsselskaper i tidlig fase, blant annet basert på ideer fra medisinsk forskning.

– Vi  er for eksempel investorer i BerGenBio, som i dag er verdt 1,2 milliarder kroner på Oslo Børs, men vi ser for tiden også på andre selskaper fra Universitetet i Bergen, sier Enger.

Mange muligheter

Enger som har en PhD fra Universitetet i Bergen (UiB), er selv et eksempel på hva man kan ende opp som med en doktorgrad fra UiB. Det er én av grunnene til at sto på stand under Karrieredagen, torsdag 5. oktober.

– Jeg ønsker å bidra med min egen erfaring og hjelpe folk som har gode ideer. Men jeg ønsker også vise at man ikke er nødt til å bli lege, selv om man har tatt medisinutdanning, påpeker Enger.

I tillegg til Sarsia Seed, var også disse tilstede med stand under karrieredagen: Bergen kommune, Folkehelseinstituttet, TkVEST/Hordaland, UiB, Helse Bergen, Lion Helthcare og Mabtech.

PhD-Kandidater får jobb

Fakultetet har et ansvar for å tilby karriereveiledning for sine kandidater. Rundt halvparten av kandidatene blir verken forskere eller akademikere, men finner jobber blant annet innen administrasjon, privat næringsliv og ulike former for undervisning.

– Det er gledelig at over 90 prosent av phd-kandidatene går til jobber de er fornøyde med, sier Roland Jonsson, prodekan for forskerutdanningen ved Det medisinske fakultet, UiB.

Karrieredagen kopieres

I år var 65 påmeldte phd-kandidater tilstede på Karrieredagen. I tillegg til stands, fikk de også med seg foredrag fra tidligere phd-kandidater, og jobbsøkningstips fra Karrieresenteret. Jonsson mener arrangementet er en suksess.

– Karrieredagen blir nå kopiert av andre ved UiB, fordi arrangementet vårt er så vellykket og har blitt så godt mottatt av kandidatene, sier Roland Jonsson.