Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet

Ernæring i nye lokaler

Senter for ernæring har flyttet til nye lokaler i Barne- og ungdomssykehuset.

Arbeidsgruppen Senter for ernæring
Senter for ernæring er glade over å endelig å kunne ha egne lokaler i Barne- og ungdomssykehuset. Her er deler av arbeidsgruppen, fra venstre til høyre: Gunnar Mellgren, Gülen Arslan Lied, Randi Tangvik, Ingunn Engebretsen, Jutta Dierkes og Oddrun Gudbrandsen.
Foto/ill.:
Ingrid Hagerup

Et år er gått siden Senter for ernæring først åpnet - siden den gang har senteret hatt sin administrasjon i 7. etasje i Lab-bygget. Nå har dette endret seg. 

Mandag 29. januar kunne leder for senteret, Gülen Arslan Lied, ønske velkommen til senterets nye kontorområder i Barne- og ungdomssykehuset. 

– En eller to måneder etter åpningen av senteret  fikk jeg beskjed av daværende insituttleder Nils Erik Gilhus ved Klinisk institutt 1 at vi etter avtale mellom UiB og Helse Bergen, kunne bruke dette lokalet. Ting tar likevel tid - rom skal møbleres og ulike avtaler inngås. For eksempel fikk vi skiltet til senteret levert nå på fredag, sa Lied i sin åpningstale.

På senteret møtes ernæringsmiljøene fra ulike institutter, hovedsaklig Klinisk institutt 1, Klinisk institutt 2 og Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Her er det kontorplasser for forskere, hospitanter, ph.d.-kandidater, postdoktorer og andre vitenskapelige ansatte.

Ernæringsmiljøet har økt det siste året, med flere nye ansettelser, blant annet førsteamanuensis Randi Julie Tangvik, i en full stilling.

– Vi begynner å bli litt større, men målet vårt er selvfølgelig å bli enda større, men ikke minst, enda sterkere på det faglige og å øke kvaliteten på ernæringsforskningen, sammen med samarbeidspartnerne på NIFES, Nofima og Høgskulen på Vestlandet.  

– Vi er veldig glad for å kunne ønske velkommen til disse lokalene! sier Lied.

Åpningen ble markert, som seg hør og bør, med kake, kaffe og mineralvann.