Hjem
Det medisinske fakultet
Nyheter

Oppretter samarbeid med Norwegian SMART Care Cluster

Det medisinske fakultet er blitt medlem av helseklyngen Norwegian SMART Care Cluster i Stavanger. Ønsket er å bygge et Senter for innovasjon.

Logo SMART
Foto/ill.:
Norwegian Smart Care Cluster

Hovedinnhold

Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) er et klyngeprosjekt med mer enn 110 bedrifter og 40 kommuner og andre offentlige aktører som deltakere. Klyngen har sitt utspring i Stavanger regionen, men har medlemmer fra hele landet og verden. 

Helge Ræder, prodekan for innovasjon ønsker å etablere et Senter for forskningsdrevet innovasjon ved Det medisinske fakultet (SFI) sammen med Norwegian Smart Care Cluster i Stavanger: 

– Norwegian SMART Care Cluster er et konsortium av over 100 små og mellomstore bedrifter som har velferdsteknologi som fokus, og vi har vært på jakt etter næringslivsaktører som kan gå inn i et samarbeid i søknaden til Norges forskningsråd om å opprette et senter som fokuser på omsorgsteknologi for å imøtekomme fremtidens utfordringer i eldreomsorgen.

Ræder tenker at senteret, hvis det blir en realitet, er en mulig kandidat i det nye Inkubatorbygget for medisinsk innovasjon når det foreligger:

– Satsningen med Bettina Husebø ved Senter for alders- og sykehjemsmedisin er bare en av flere potensielle SFI-søknader ved fakultetet. Nå er det viktigste at vi er i gang, sier Ræder.