Det medisinske fakultet

K.G. JEBSEN SENTER

Åpnet K.G. Jebsen senter for genom-rettet kreftterapi

Forskere skal kartlegge kreftsvulsters gener for å kunne tilby enkeltpasienter bedre cellegiftbehandling.

pereysteinlonning.jpg

Per Eystein Lønning
Per Eystein Lønning leder det nye kreftforskningssenteret.
Foto:
Privat

Tirsdag 12. juni, åpnet K.G. Jebsen senter for genom-rettet kreftterapi, som skal kartlegge kreftsvulsters gener for å kunne tilby enkeltpasienter bedre cellegiftbehandling.

Professor Per Eystein Lønning ved Klinisk institutt 2 leder det nye senteret, som består av forskere og klinikere fra Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssykehus. I tillegg består senteret av patologer og bioinoformatikere fra Sanger Institute i Cambridge, England. Senteret kommer til å bruke pasientdata fra andre norske helseregioner i tillegg til Helse Bergen.

K.G. Jebsen senter for genom-rettet kreftterapi etableres med støtte fra Stifelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Les mer om senteret her.