Det medisinske fakultet
Studiestart

– Ikke vær redde for å ta kontakt!

Mandag ønsket vi om lag 330 nye studenter velkommen. Les studieveiledernes beste råd til de nye studentene!

Studiestart 2018

Produsent:
Ingrid Hagerup

Studiestart ble blåst i gang kl. 09.00 i Stort Auditorium i Sentralblokken på Haukeland universitetssjukehus.

Der holdt dekan Per Bakke tale, og Gard Asmund Skulstad Johannessen fra Medisinsk Studentutvalg, samt leder for fadderstyret, farmasistudent Ylva Helgesen, hadde også noen velvalgte ord å si til studentene, før studentkorene Plica Vocalis og Mannskoret Laudes avrundet det hele med vakker sang. Deretter gikk studentene fra de ulike studieretningene til sine respektive informasjonsmøter.

• For hele programmet for studiestart ved Det medisinske fakultet, se her (her finner du også program for fadderuka): Ny student

Nesten alle møtte opp

Prodekan for utdanning, Steinar Hunskår, har sett fram til denne dagen:

– Det er alltid ein stor og viktig dag for fakultetet å ta i mot alle dei nye studentene. I år har vi også fått mange primærsøkere, det vil si studenter som har våre studier på førsteplass, og det gleder vi oss over.

Han sier også at de aller fleste studentene som fikk studieplass i juli har møtt opp i dag, og at de bare har hatt behov et minimalt antall etterfyllingar. Disse fikk tilbud i går.

– Denne dagen og de neste går med til praktisk informasjon og fadderukeaktivitetar, men i løpet av få dagar er vi i full gang med undervisning, sier han om planen fremover, og legger til:

– Mitt inntrykk er at undervisere og fagmiljø er godt forberedt på høstsemesteret, og glederr seg til å ta fatt sammen med de nye studentene.

Studieveileder: – Ikke vær redd for å ta kontakt

Dekan Per Bakke hadde tre gode råd til de nyankomne studentene i sin velkomstale i Stort Auditorium: 1. Ta studiene på alvor. 2. Engasjer deg utenom studiene. 3. Ta vare på hverandre.

I det daglige er det likevel våre studieveiledere som omgås studentene mest. Hva er deres råd for en god studietid?

Siri Bjerkestrand er studiekonsulent for tannpleie og odontologi-studentene. Hun har følgende råd til de som starter studietiden nå:

1. Ta vare på hverandre, dere skal være i samme båt i mange år!
  2. Innarbeid en god studieteknikk allerede nå!
  3. Studer når du studerer og ta fri når du har fri (mindfullnes).
  4. Hjernen trenger næringsrik og variert mat for å fungere optimalt.
  5. Husk å ha det gøy!

Martha Houen Dahle, studieveileder for medisinstudentene beste råd er:

1. Fokuser på egne prestasjoner og prøv å ikke sammenlikne deg med alle andre. Om du synes du gjør det dårlig på en eksamen, ikke fortvil, men bruk energien på å gjøre det bedre på neste.
  2. Ikke vær bekymret om du ikke finner «din gjeng» i fadderuken. Sjekk ut de ulike studentorganisasjonene både på fakultetet og utenfor. Her kan du få venner for livet!
  3. Ta gjerne kontakt med oss studieveiledere. Mange vil oppleve vanskelige perioder i løpet av studiet, og vi ser at mange ikke kommer til oss før de har hatt det tøft lenge og det kanskje har begynt å gå ut over studieprogresjonen. Ikke vær redd for å ta kontakt – om vi ikke kan hjelpe kan vi henvise deg til noen andre som kan.