Det medisinske fakultet

Ole Frithjof Nordheim ny leder for Bioteknologirådet

Professor i medisinsk etikk ved UiB, Ole Frithjof Norheim, er utnevnt som ny leder av Bioteknologirådet i perioden 2019 - 2023.

Ole Frithjof Norheim
Foto:
Kim Andreassen

Fredag 29. mars utnevnte regjeringen et nytt Bioteknologiråd og professor i medisinsk etikk, Ole Frithjof Norheim ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin, UiB, ble utnevnt som leder. Bioteknologirådet har som sin viktigste oppgave å gi råd til norske myndigheter i spørsmål vedrørende bio- og genteknologi. Norheim tar over ledervervet for Kristin Halvorsen, og er glad over utnevnelsen:

– Bio- og genteknologi er noe som er viktig for fremtiden og samfunnet, og gir muligheter for økt velferd. Det er også stor interesse for etiske spørsmål vedrørende bio- og genteknologi. Jeg vil bringe min faglige kompetanse i etikk inn i arbeidet med rådets arbeid med å utøve sitt mandat, sier professoren.

Ole Frithjof Norheim ledet Prioriteringsutvalget som la frem sin rapport i 2014 og har i perioden 2010 – 2017 blant annet ledet klinisk etikk-komite i Helse Bergen. I dag leder han «Bergen Centre for Ethics and Priority Settings» (BCEPS, tidligere "Globale helseprioriteringer") ved UiB.

Medlemmer Bioteknologirådet 2019 – 2023:

Leder: Ole Frithjof Nordheim
Nestleder Førsteamanuensis Kristin Sollum Steinsbekk, Trondheim